×
çarmatimi

Në Varshavë të martën filloi takimi dy-ditor i Bordit Mbikëqyrës të Forumit Ndërkombëtar të Luksemburgut për parandalimin katastrofës bërthamore.

Rusia reduktoi arsenalin e vet bërthamor jo-strategjik deri në ¼ e vëllimit që disponohej nga Bashkimi Sovjetik në vitin 1991, njoftoi Kryetarja e Këshillit të Federatës, Valentina Matvijenko.

Rusia po përmbush me sukses detyrimet e saj ndërkombëtare për likuidimin e armëve kimike, duke asgjësuar më shumë se 30.000 ton substanca helmuese luftarake ose 76 % të rezervave të tyre, njoftoi Ministri rus i Industrisë dhe Tregtisë, Denis Manturov.

Në konferencën, e cila u hap më 30 janar në qytetin japonez Shizouka, marrin
Rusia është e hapur për hapa të rinj të mëtutjeshë
Deklaratat e Vladimir Putinit në lidhje me çështjet ndërkombëtare, të bëra nga ai gjatë fushatës parazgjedhore, artikulojnë mjaft qartë strategjinë e politikës së jashtme, me të cilën Rusia do të jetojë në vitet e ardhshme.
Shkurtimet e qenësishme të armatimeve strategjike ofensive, të cilat po ndërmerren nga Rusia dhe SHBA, çojnë në krijimin e një situate cilësisht të re në sferën e çarmatimit bërthamor.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31