×
Papa i Romës, 11 shkurt 2013
Më 11 shkurt të vitit 2013 u bë e ditur mbi vendimin e Papës së Romës Benediktit XVI për heqjen dorë nga froni. Zyrtarisht ky abdikim do të shpallet më 28 shkurt. Mbi arsyet e largimit nga froni të Papës së Romës aktual dhe të ardhmen e Kishës Katolike Romake përsiatin ekspertët rusë.
Papa Benedikti XVI do të lërë fronin më 28 shkurt. Këtë ai e deklaroi vetë gjatë një fjalimi të mbajtur më 11 shkurt në ceremoninë në Vatikan.
Papa 85-vjeçar Benedikti XVI ka njoftuar se do të heqë dorë nga froni. Sipas informacionit të bërë publik nga mediat italiane, Papa, i cili iu drejtua audiencës në Vatikan në latinisht, deklaroi se do të lërë fronin më 28 shkurt.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Shkurt 2013
Kalendari i ngjarjeve
Shkurt 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
15
16
17
18
19
22
23
24