×
Papa i Romës, Shkurt 2013
Sot më 20:00 me orën e Romës Selia e Shenjtë e Vatikanit do të mbetet bosh. Papa Benedikti XVI dha dorëheqjen. Ekspertët ia atribuojnë këtë abdikim të Papës faktit se katolicizmi bashkëkohor po përballet aktualisht me një krizë tejet serioze, kurse problemet e akumuluara për dekada të tëra me radhë dhe të lëna në heshtje me vetëdije nga Vatikani, Benedikti XVI gjatë viteve të qëndrimit të tij në fronin papal jo vetëm që nuk i zgjidhi, por madje dhe i përkeqësoi.
Me largimin e tij nga froni Benedikti XVI nuk anulon traditën e udhëheqjes së përjetshme të papëve të Romës, deklaroi Ambasadori i Vatikanit në Rusi, Kryepeshkopi Ivan Jurkovic.
Për Papa Benediktin XVI dita e sotme, 28 shkurti, do të jetë dita e fundit në rangun e primatit të Kishës Katolike.
Kohës së pontifikatit të Papës së Romës Benedikti XVI po i vjen fundi. Sot Kreu i Kishës Katolike Romake mbajti audiencën e fundit të përgjithshme. Abdikimi i Benediktit XVI do të ndodhë më 20.00 (sipas orës së Romës) të datës 28 shkurt. Që nga ky moment e deri në zgjedhjen e papës së ri froni romak do të jetë vakant.
Kisha Katolike dhe pasuesit e saj janë në rrugën e duhur, deklaroi Papa Benedikti XVI
Papa i Romës Benedikti XVI do të mbajë sot audiencën e tij të fundit të përgjithshme.
Papa Benedikti XVI do të marrë titullin "Pontefice Emerito della Chiesa Cattolica Romana". Kjo u njoftua nga Zëdhënësi i Vatikanit, Federico Lombardi.
Papa i Romës Benedikti XVI ndryshoi rregulloren e Konklavës së kardinalëve, gjë kjo që mund të përshpejtojë zgjedhjen e pasardhësit të tij.
Përfaqësuesi më i lartë i Kishës Katolike Romake në Britanin
Papa i Romës Benedikti XVI do të jetojë deri në fund të dit
Papa i Romës Benedikti XVI mund të ndryshojë rregullin e thirrjes së Konklavë
Papa i Romës Benedikti XVI, i cili hoqi dorë nga froni i papatit, deklaroi sot gjatë një fjalimi para klerikëve kryeqytetas se do të bëjë në të ardhmen një jetë të rezervuar, duke shmangur kontaktet me botën e jashtme.
Në Kishën Katolike Romake pas largimit nga froni të Benediktit XVI nuk do të
Abdikimi i Benediktit XVI u bë një ngjarje krejtësisht e papritur jo vetëm për besimtarët katolikë dhe Kurinë e Selisë së Shenjtë, por edhe për specialistët. Vetë Papa e motivon vendimin e tij për të lënë fronin me problemet shëndetësore. Ndërsa ekspertët flasin për krizën në gjirin e Kishës Katolike.
Ditën e mërkurë Papa i Romës Benedikti XVI do të dalë për herë të parë para besimtarëve të Kishës Katolike pas abdikimit të vet, njofton Agjencia EFE.
Bota po përpiqet tani të parashikojë se me çfarë pasojash do të jetë i mbarsur largimi nga froni i Papës së Romës. Abdikimi i Benediktit XVI u bë një ngjarje krejtësisht e papritur për të gjithë. Ndërsa Pontifiku po kalon ditët e veta të fundit në statusin e Kreut të Selisë së Shenjtë, bota e krishtere perëndimore shtron pyetjen: po çfarë do të ndodhë më tej? Ekspertët përgjigjen: do të zgjidhet Papa i ri latinoamerikan dhe do të vendoset ndërveprimi midis Krishterimit dhe Islamit.
Audienca e fundit e përgjithshme e Papës Benedikti XVI do të mbahet më 27 shkurt në Sheshin e Shën Pjetrit në Vatikan.
Aktivistet e lëvizjes ukrainase “FEMEN” e festuan sipas mënyrës së vet refuzimin e qëndrimit të mëtejshëm në fron të Papës Benedikti XVI, duke u zhveshur në katedralen “Notre Dame” të Parisit.
Më 11 shkurt të vitit 2013 u bë e ditur mbi vendimin e Papës së Romës Benediktit XVI për heqjen dorë nga froni. Zyrtarisht ky abdikim do të shpallet më 28 shkurt. Mbi arsyet e largimit nga froni të Papës së Romës aktual dhe të ardhmen e Kishës Katolike Romake përsiatin ekspertët rusë.
Papa Benedikti XVI do të lërë fronin më 28 shkurt. Këtë ai e deklaroi vetë gjatë një fjalimi të mbajtur më 11 shkurt në ceremoninë në Vatikan.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Shkurt 2013
Kalendari i ngjarjeve
Shkurt 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
15
16
17
18
19
22
23
24