×
Bullgaria, 2011
Kompania ruse e naftës “Lukoil” ndërtoi në rrethinat e qytetit bullgar Burgas centralin diellor fotovoltaik. Sot ai u vu në shfrytëzim eksperimental.
Banka britanike HSBC në fund të nëntorit do të paraqesë raportin mbi rentabilitetin e vënies në veprim të elektrostacionit atomik “Belene” në Bullgari. Ka shumë gjasa që ndërtimi i centralit bërthamor “Belene” të miratohet.
Dy shpërthime të fuqishme tronditën sot kryeqytetin e Bullgarisë. Ato buçitën përpara godinave të partive politike. Fuqia e mekanizmave shpërthyes përbëri rreth 150 gram në ekuivalent tritoli.
“Kryqi i Kuq” i Bullgarisë ofron organizimin e pushimeve në bredgetin e Detit të
Si të paktën 60 shtetas bullgarë u arrestuan të martën në
Bullgaria, sigurimi, arrest, grupim kriminal
Blloku i NATO-s synon të bashkëpunojë me Rusinë, që përfundimisht hoqi
Amerikanët duhet ti paraqesin Rusisë garanci në lidhje me atë, që sistemi i tyre i Mbrojtjes Antiraket (MAR) nuk do të prekë interesat strategjike të Moskës, deklaroi Përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë pranë NATO-s Dimitri Rogozin.
Në territorin e Bullgarisë nuk planifikohet të dislokohen elemente të sistemit të Mbrojtjes Antiraket (MAR) të SHBA-s dhe NATO-s, deklaroi Ministri i mbrojtjes i vendit Anju Angelov.
Kryeministri i Bullgarisë Bojko Borisov e kritikoi ashpër operacioni ushtarak ndërkombëtar në Libi.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31