×
festa, Mars 2013
Në Rusi filloi Maslenica (festa e funddimrit - e përcjelljes së dimrit apo e fillimpranverës). Kisha Orthodhokse Ruse u kujton gjithë besimtarëve se kjo është koha e përgatitjes për Kreshmën e Madhe, e cila do të përfundojë me Enorinë (të Dielën) eNgjalljes së Krishtit. Këtë vit besimtarët do t’a festojnë të Dielën e Pashkëve më 5 maj.
Dimitri Medvediev ishte i pari nga të gjithë politikanët rusë, i cili uroi gratë dhe vajzat e vendit me rastin e festës së 8 Marsit.
"Maslenica feston, pret pranverën dhe përcjell dimrin", - artikuloi në gjuhën ruse Kryebashkiaku
Në Rusi sot kremtohet Dita Botërore e Maceve. Përse macet fitojnë zemrat e miliona njerëzve, tregojnë ekspertët për Radiokompaninë "Zëri i Rusisë".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2013
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2013
2
3
4
5
7
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31