×
festa, 14 shkurt 2013
Festa e Shën Valentinit - apo Dita e të dashuruarve - kremtohet nga bota më 14 shkurt. Kartolinat në formën e zemrave, deklaratat e dashurisë dhe dhuratat tradicionale janë bërë tashmë atribute të pandashme të saj. Në Rusi kjo festë, e cila u bë shumë popullore në fillim të viteve 1990, filloi të zvenitet gradualisht. Sipas të dhënave të sociologëve, këtë ditë kanë ndërmend ta festojnë rreth 30% e rusëve, ndërsa të blejnë dhurata pak më shumë se 10% e tyre.
Banorët e Indisë, Indonezisë dhe Pakistanit dolën në protesta kundër Ditës së Shën Valentinit.
Presidenti bullgar Rosen Plevneliev i dha start zyrtarisht fushatës ndërkombëtare për
Aktivitete festive me rastin e Ditës së Shën Valentinit do të mbahen sot
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Shkurt 2013
Kalendari i ngjarjeve
Shkurt 2013
1
2
3
5
6
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28