×
të krishterët
Siria është shndërruar aktualisht në një nga vendet më të rrezikshme për të krishterët. Për këtë paralajmëron Organizata e krishtere ndërkombëtare e mbrojtjes së të drejtave të njeriut "Open Doors» (“Dyert e Hapura”) në raportin e saj vjetor. Në studimin e organizatës thuhet se të krishterët sirianë i nënshtrohen vazhdimisht dhunës, kurse shumë shenjtërore të tyre janë shkatërruar plotësisht.
Ndaj të krishterëve në Siri po ushtrohet dhunë dhe është plotësisht i mundshëm një eksod masiv i tyre.
Rreth 2 milionë besimtarë iu përkulën me nderim Brezit të Nënës së Shenjtë të Zotit Jizu Krisht, që u soll në Rusi nga Manastiri Athos në Greqi, njoftoi Kreu i Fondacionit të Shën Andreas Vladimir Jakunin.
Në Rusi po vazhdojnë Kërshëndellat e Krishtlindjeve. Ditën e dytë të festimit të Lindjes së Krishtit i thuren lavde Hyjlindëses.
Besimtarët orthodhoksë të Rusisë presin sot festën e quajtur Soçelnik (natën e vigjiljes së Krishtlindjeve dhe të pagëzimit), ditë e veçantë kjo në prag të Krishtlindjeve.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31