×
bankat, 18 mars 2013
Kryeministri rus Dimitri Medvediev deklaroi se Rusia do të detyrohet të bëjë ndryshime në marrëdhëniet e saj me Qipron në lidhje me vendosjen e mundshme të tatimit mbi depozitat bankare. Vendimin e autoriteteve të Qipros Kryeministri e quajti të çuditshëm dhe kontradiktor.
BE-ja dhe FMN-ja janë të gatshme për t’i dhënë Qipros një kredi prej 10 miliardë euro. Megjithëse, sipas ekspertëve, Nikosia ka nevojë për 16-17 miliardë euro. Shumën e pamjaftueshme autoritetet qipriote kanë ndërmend ta sigurojnë për llogari të depozitave bankare, duke i ngarkuar me taksa ato. Presidenti i Rusisë Vladimir Putin e ka quajtur këtë taksë "të padrejtë dhe të rrezikshme".
Presidenti i Rusisë Vladimir Putin sot në mëngjes zhvilloi një takim operativ me administratën, ndihmësit dhe këshilltarët, të cilët merren me çështjet ekonomike.
Presidenti i Qipros, Nicos Anastasiadis, u zotua të dielën t’u kompensojë pjesërisht depozituesve humbjet si pasojë e anulimit të detyruar të depozitave.
Presidenti qipriot Nikos Anastasiadis, duke iu drejtuar kombit nëpërmjet televizionit, deklaroi se taksa mbi depozitat bankare që ka shkaktuar zemërim kaq të gjerë ishte një alternativë ndaj falimentimit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2013
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
23
24
25
30
31