×
bankat, 2011
Në Moskë policia është vënë në kërkim të
Tre nga bankat më të mëdha të Japonisë - The Bank of Tokyo-Mitcubishi UFJ
Rezervat ndërkombëtare të Federatës Ruse më 1 dhjetor arritën
Në vitet 2013-2014 hyrjet e kapitalit neto në Rusi mund të përbëjnë 20-30 miliardë $ në vit.
Ekonomistët vazhdojnë të debatojnë në lidhje me kolapsin e mundshëm të euros. Po vijnë duke u rritur dyshimet përkatësisht të ardhmes së ndritur të zonës së euros.
Rrjedhja e kapitalit në shtator dhe tetor nga Rusia arriti deri në 13 miliardë $, njoftoi për gazetarët Nënkryetari i parë i Bankës së Rusisë Aleksei Ulukaiev.
Çmimi i arit do rritet deri në 1.850 $ për ons aty nga fundi i vitit dhe do të tejkalojë 2000 $ në vitin 2012 për shkak të problemeve të borxheve të Greqisë dhe Italisë. Me parashikime të tilla doli Banka e investimeve ANZ.
Ish Kryebashkiaku i kryeqytetit rus Juri Luzhkov do të paraqitet sot për tu marrë n
1 nëntori është dita e parë e punës së Mario Draghi në postin e Kreut të Bankës Qendrore Evropiane. Miratimi i kandidaturës së tij për në këtë post u shoqërua me skandal.
Sot në samitin në Bruksel liderët e Eurozonës mund të marrin vendimin për rritjen e Fondit Evropian të Stabilizimit, rikapitalizimin e bankave dhe ristrukturimin e borxheve.
Maratona e samiteve të BE do të vazhdojë të mërkurën. Dikush në zonën e euros do të dëshironte ti bënte ato organ të përhershëm pune, duke anuluar me këtë veprimin e qeverive kombëtare.
  Greqia po zhytet jo vetëm vetë gjithnjë e më thellë në vorbullën thëthitëse të krizës së borxheve, por dhe po tërheq pas vetes partnerët e saj në bashkimin monetar.
Shpërblimi i drejtuesve të lartë të një sërë bankave u rrit disa herë në krahasim me periudhën analogjike të vitit 2010.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31