×
baleti, 2011
Me premierën e baletit “Anna Karenina”, vënë në skenë sipas motiveve të romanit me të njëjtin titull të Lev Tolstoi-t, në Metropolitan Opera filloi turneu e vet Trupa e Teatrit Mariinski të Shën Petersburgut.
Në Londër me sukses të madh u dha koncerti gala i Teatrit Bolshoi, kushtuar balerinës së famshme ruse Galina Ulanova. Pikërisht në kryeqytetin britanik 55 vjet më parë, pas hapjes së spektaklit “Romeo dhe Julieta”, balerina fitoi famë botërore.
Festivali ndërkombëtar i artit të baletit me emët Rudolf  Nureev do të jepet në Ufa nga 8 deri në 16 qeshor. Festivali do të hapet me primierën e spektaklit “7 bukuroshet” e kompozitorit azerbajxhanas Kar Karaev.
“Baleti do të ndihmojë Japoninë”, nën një devizë të tillë do të zhvillohet më 8 maj koncerti gala në Berlin.
Në Teatrin Bolshoi të Moskës më 24 prill do të vihet në skenë premiera e baletit sipas romanit të Honore de Balzak “Iluzionet e humbura” me muzikë të kompozitorit bashkëkohor rus Leonid Desiatnikov.
Koreografia klasike dhe moderne figurojnë pranë e pranë në afishen e Festivalit ndërkombëtar të baletit “Mariinskij”, i cili këtë vit do të zhvillohet për të 11 herë në Shën Petersburg.
Videot unikale të “Baletit rus” të Sergei Diagilievit u gjendën në arkivin e gjykatës britanike British Pathe.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31