×
UNESKO, 2012
Komisioni për turizmin dhe monumentet antike i Bashkimit të Rinisë Revolucionare të Egjiptit synon
Në botë rreth 775 milionë njerëz nuk dinë të shkruajnë dhe të lexojnë. Këto të dhëna paraqiten në një deklaratë të përhapur të UNESCO-s.
Një gejzer unikal (burim natyror i ujit të nxehtë) shpërtheu në sipërfaqen e tokës në Gadishullin Kamçatka (Lindja e Largët e Rusisë). Pas pesë vitesh qetësie në Luginën e famshme të gejzerëve (geysers) u aktivizuan të ashtuquajturët Kazanë (russ. Котлы).
UNESCO ka shprehur shqetësim serioz për sigurinë e ansamblit unikal kulturor Timbuktu (Timbouktou) në lidhje me konfliktin e vazhdueshëm në mes të tuaregëve të armatosur dhe administratës qendrore në veri të Mali.
UNESKO i ka mbështetur projektet e Jakutisë për krijimin e një depozite botërore për farërat e bimëve në tokat me ngricë të përhershme dhe për studimin e gjendjes së natyrës së Arktikut në kushtet e ndryshimit të klimës. Ky vendim u morr pas paraqitjes së projekteve të Republikës Saha (Jakutia) në fushat e shkencës, arsimit, ekologjisë në kuarterin e UNESKO-s në Paris.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31