×
KON

Drejtori mjekësor i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (KON), Richard Budgett, e vlerësoi mjaft lart punën e Laboratorit Antidoping në Soçi.

"Në Lojrat Olimpike Dimërore në Soçi duhen pritur rekorde të reja, për atletët këtu janë krijuar të gjitha kushtet, dhe kjo duhet t’i motivojnë ata për të arritur rezultatet më të mira", - tha Kreu i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (KON/IOC), Thomas Bach.

Sot në Soçi përuruan Murin e armëpushimit Olimpik. Në ceremoninë solemne, të organizuar në Fshatin Olimpik bregdetar, Presidenti i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar Thomas Bach theksoi se merita e Lojrave konsiston në faktin që njerëzit e nacionaliteteve dhe feve të ndryshme të jetojnë së bashku në harmoni.

Kontributin e projektit "Soçi-2014" në mbrojtjen e mjedisit e vuri në dukje në fjalimin e tij në Konferencën Botërore të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar mbi Sportin dhe Mjedisin, të mbajtur në kryeqytetin e Lojrave Olimpike të vitit 2014, kreu i KON Thomas Bach.

Presidenti i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, Jacques Rogge, vë në dukje ritmin e lartë të përgatitjes për Lojrat Olimpike Dimërore të vitit 2014 në Soçi dhe mendon se ato do të jenë "fantastike".
Tre lloje të disiplinave sportive - mundja, bejsbolli e softbolli, squash - hynë në listën e shkurtër për përfshirje në programin e Olimpiadës Verore të vitit 2020, njoftoi Zëdhënësi i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, Mark Adams.
Komiteti Ekzekutiv i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC) ka nisur një vizitë 3-ditore në Shën Petersburg.
Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (KON) planifikon reduktimin e disiplinave sportive, që përfshihen në programin e Olimpiadës së vitit 2020.
Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC) e privoi çiklistin garues amerikan Lance Armstrong nga medalja e bronzit e Lojrave Olimpike të vitit 2000 në Sydney, njofton Agjencia Associated Press, duke cituar burimet e veta.
Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (KON) morri vendimin për vendosjen e sanksioneve ndaj Komitetit Olimpik
Flamuri Olimpik natën, në të gdhirë të së martës, u soll në Rio de Janeiro, ku do të mbahet Olimpiada Verore e vitit 2016.
Tetë pjesëmarrëse të turneut olimpik të badmintonit në dyshe - dy ç
Presidenti rus Dimitri Medvediev është i bindur se në sport të rëndësishme janë jo dhe aq rekordet e medaljet, sesa vemendja e miliona tifozëve ndaj luftës së ndershme. Kryetari i shtetit organizoi në Kremlin një pritje për nder të Asamblesë së Përgjithshme të Shoqatës së Komiteteve Olimpike Kombëtare, e cila për herë të parë mbahet në kryeqytetin rus.
Kryeministri Vladimir Putin i bëri thirrje bashkësisë sportive ndërkombëtare për të luftuar bashkarisht kundër dopingut, totalizatorëve ilegalë dhe sjelljes së dhunshme të tifozëve. Ai mori fjalën në Asamblenë e Përgjithshme të Shoqatës së Komiteteve Olimpike Kombëtare, e cila filloi punën e vet në Moskë. Për herë të parë në kryeqytetin rus erdhën udhëheqësit e të gjithë 204 komiteteve olimpike nga 5 kontinentet e botës.
Rrjeti amerikan i fast food “McDonald’s” zgjati për 8 vjet kontratën për sponsorizimin e Lojrave Olimpike.
Lojrat Olimpike Dimërore të vitit 2014 po “vijnë duke marrë formë&rdquo
Lojrat Olimpike Dimërore të vitit 2014 “po marrin formë”, vuri në dukje Kryetari i Komitetit koordinues të Komisionit Organizativ Ndërkombëtar Jean-Claude Killy në konferencën e vet për shtyp në Sochi.
KON,
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31