×
shkolla

Patinatorët rusë, kampionë të Lojrave Olimpike Dimërore në Soçi, Tatiana Vollosozhar dhe Maksim Tranjkov (Tatiana Volosozhar dhe Maxim Trankov), duan të vazhdojnë karrierën e tyre sportive dhe të hapin një shkollë të patinazhit artistik mbi akull.

Më shumë se një mijë nxënës dhe mësues kanë mbetur të bllokuar në ndërtesën e një shkolle të mesme në qytetin e Guygan në jugperëndim të Kinës për shkak të përmbytjeve drastike, të shkaktuara nga tajfuni "Haiyang".

Në Zimbabve 4 shkolla fillore në krahinën e South Matabeleland u mbyllën për shkak të sulmeve mbi to të disa krijesave të frikshme (Goblins).

Përleshjet e armatosura mes përkrahësve dhe kundërshtarëve të Presidentit sirian Bashar Al-Assad në qytetin libanez të Tripolit çuan në mbylljen e shkollave në qytet.

Në Kaliforni nxënësve transeksualë (angl. transgender) që nga 1 janari do t’u lejohet zyrtarisht të zgjedhin sipas dëshirës së vet dhomat e zhveshjes dhe WC-të.

SHBA, shkolla, ligji, nxënësit, transeksualë

Gjykata e Lartë e Rusisë e njohu të ligjshëm ndalimin e vendosur për mbajtjen e shamive të kokës (hixhabit) nga vajzat në shkolla. Kolegjiumi i gjykatësve hodhi poshtë paditë e tre banorëve të Stavropolit, të cilët u përpoqën të arrijnë anulimin e vendimit të qeverisë rajonale mbi papranueshmërinë e mbajtjes së shamisë myslimane në klasë.

Si rezultat i të shtënave me armë zjarri në oborrin e shkollës së profilizuar sportive të qytetit Stara Zagora të Bullgarisë ka mbetur i vrarë një person.
Policia holandeze njoftoi mbi arrestimin e një keqbërësi, i cili kërcënoi të organizojë një masakër në një nga shkollat e qytetit Leiden.
Në qytetin holandez të Leiden sot janë mbyllur të gjitha shkollat e përgjithshme dhe ato profesionale. Në afërsi të ndërtesave të shkollave patrullojnë policë të armatosur.
Policët e armatosur kanë marrë nën mbrojtje të gjitha shkollat e qytetit Marlboro në shtetin New Jersey.
Disa njerëz u plagosën si rezultat i të shtënave pranë një shkolle fillore në qytetin amerikan Newtown (shteti Connecticut).
Një mësues në një shkollë në Montmoreau-Saint-Cybard, në rajonin Poitou-Charents n
Sot shumica e shkollave në Sllovaki u mbyllën për shkak të grevës së mësuesve, të cilët kërkojnë rritjen e pagave. Greva ka përfshirë 80% të shkollave fillore dhe 70% të shkollave të mesme.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev i propozoi biznesmenëve të suksesshëm tu japin nx
Shkollat ruse në Letoni janë krenaria e republikës, deklaroi në intervistën e vet dhënë kanalit televiziv lokal PRO100TV Këshilltarja e Presidentit Elina Egle.
Policia finlandeze ngriti një çështje penale në bazë të nenit “diskriminim” kundër drejtorit dhe mësuesve të shkollës, ku mëson Anton Salonen, i ndarë nga e ëma, shtetase ruse Rimma Salonen.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev miratoi iniciativën kombëtare arsimore "Shkolla jonë e re".
Dimitri Medvediev ngarkoi qeverinë me detyrën e aktivizimit të punës për realizimin e projekteve kombëtare.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev në ditët më të afërta do
Dredhia me qëllime marketingu e "Kanalit të Parë", i cili mbushi me serialin
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31