×
Historia, Tetor 2013

"RRUGA E VET - Putini dhe Rusia e re" (titulli origjinal "PÅ EGENE PRÆMISSER Putin og det nye Rusland") - kështu titullohet libri i historianit dhe gazetarit të pavarur danez Jens Jørgen Nielsen, prezantimi i të cilit u zhvillua të shtunën, më 26 tetor, në Kopenhagen.

200-vjetori i Betejës së Kombeve që u zhvillua në afërsi të Leipzig-ut u festua dje nga 6000 mijë njerëz me një rindërtim masiv të saj.

E pabesueshme, por është fakt! Askush nga kompozitorët me famë botërore nuk ka shkruar qoftë dhe një rresht në nder të Betejës së Kombeve. Ndërkohë që fjalë nuk bëhet për ndonjë fakt mediokër historik!

Beteja e Kombeve është beteja më e madhe në periudhën e luftërave të Napoleonit dhe në historinë botërore deri në fillimin e Luftës së Parë Botërore (16-19 tetor i vitit 1813)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
30
31