×
Historia, Shkurt 2013
Biblioteka e Schneerson-it ka një "bazë të fuqishme ligjore" për të mbetur përfundimisht në Rusi, shprehet me bindje të plotë Ministri rus i Kulturës, Vladimir Medinski. Hasidët amerikanë e hodhën poshtë iniciativën e Presidentit Vladimir Putin për t’i vendosur librat fetarë dhe dorëshkrimet e vjetra në Qendrën e Tolerancës të Moskës.
400 vjet më parë në Rusi në fronin mbretëror hipi Mihaill Romanov (Mikhail Romanov). Ky ishte vendimi i Zemski sobor, i cili përbëhej nga përfaqësues të të gjitha klasave të shoqërisë ruse të asaj kohe. Vendimi i Zemski sobor u bë publik më 21 shkurt, sipas kalendarit të vjetër (më 6 mars me kalendarin e ri).
Sot në Rusi kremtohet 400-vjetori i Dinastisë së Romanovëve, e cila sundoi nga viti 1613-1917. Në vitin 1613 në Moskë Vsesosllovnij Zjemskij Sobor (russ.
Festa e Shën Valentinit - apo Dita e të dashuruarve - kremtohet nga bota më 14 shkurt. Kartolinat në formën e zemrave, deklaratat e dashurisë dhe dhuratat tradicionale janë bërë tashmë atribute të pandashme të saj. Në Rusi kjo festë, e cila u bë shumë popullore në fillim të viteve 1990, filloi të zvenitet gradualisht. Sipas të dhënave të sociologëve, këtë ditë kanë ndërmend ta festojnë rreth 30% e rusëve, ndërsa të blejnë dhurata pak më shumë se 10% e tyre.
Këtë intervistë me Kryeministrin e Serbisë Vojsllav Koshtunica unë e realizova në mars të vitit 2004. Takimi ynë u mbajt menjëherë pas ngjarjeve dramatike në Kosovë dhe Metohi.
Në Itali ka filluar restaurimi në shkallë të gjerë i qytetit të Pompeit, i cili u shkatërrua rreth 2 mijë vjet më parë nga shpërthimi i vullkanit Vesuvius.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Shkurt 2013
Kalendari i ngjarjeve
Shkurt 2013
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
28