×
Historia, Tetor 2012
"Anijet detare do t’i kemi se s’bën!" - këto fjalë të Perandorit rus Pjetri i Madh (Cari Pjetri i Parë) parapërcaktuan krijimin e Flotës Ushtarake Detare (FUD- russ. ВМФ) në Rusi. Më 30 tetor vendi feston ditëlindjen e FUD, e cila këtë vit kremton përvjetorin e saj 316-vjeçar.
Itinerari "Moskë - Paris". Marshimi i kalorësve kozakë rusë përfundoi me sukses. Kuajt e racës së Donit, po ashtu si dhe 200 vjet më parë, kur të hipur mbi ta përshkuan Europën luftëtarët e korparmatës së prijësit (atamanit) legjendar rus Pllatov, e kaluan në mënyrë të shkëlqyer provën. Duke përsëritur rrugën e paraardhësve të vet, detashmenti i kozakëve përshkoi gati tre mijë kilometra.
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (ECHR) "do të shqyrtojë sërish padinë e ngritur kundër Rusisë prej të afërmve të 12 ushtarakëve polakë të pushkatuar nën Katyn në vitin 1940".
Sot mbushet saktësisht një gjysmë shekulli që nga dita, kur një avion spiun amerikan zbuluoi në Kubë bazat e lëshimit të raketave bërthamore sovjetike dhe shpërtheu kriza e Karaibeve.
Ditari i revolucionarit të famshëm Ernesto Che Guevara, i shkruar prej tij në muajt e fundit të jetës së vet, u bë publik në Internet.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31