×
gripi

Shkencëtarët britanikë i janë afruar shumë krijimit të një vaksinë universale kundër gripit, e cila do të jetë në gjendje të ofrojë mbrojtjen kundër shtameve të reja të gripit të shpendëve dhe derrit.

Kina i dorëzoi Rusisë shtamin e virusit H7N9 (shtami i ri i pulave), njoftoi sot Shefi i Epidemiologjisë të Rusisë, Gennadi Onishenko. "Tani për tani për sa i përket virusit situata është nën kontroll.
Në Moskë është kapërcyer pragu epidemiologjik i të prekurve nga sëmundjet e infeksionit akut respirator dhe gripit.
Pothuajse i gjithë territori i Shteteve të Bashkuara rezultoi të jetë i prekur nga një epidemi e fuqishme gripi. Raste të përhapjes së sëmundjes janë regjistruar në 41 shtete.
Në SHBA po përhapet me shpejtësi epidemia e radhës e gripit. Infeksioneve me emrat amerikanë “Kalifornia” ("California") dhe “Viskonsin” ("Wisconsin") ia kanë fort frikën në Ukrainë. Në Rusi parashikojnë shpërthimet e sëmundjeve në gjysmën e dytë të janarit. Gripi, si shoqërues i festave të fundvitit, është bërë tashmë në shumë vende një traditë. Dhe çdo vit infeksionet sjellin "dhurata" të reja.
Në Mbretërinë e Bashkuar evidentohet një shpërthim jashtëzakonisht i rëndë i epidemisë së norovirusit, ose "gripit të stomakut".
Në Korenë e Jugut, u zbulua një lloj i ri i gripit të derrit H1N2, i cili ka potencial pandemik.
Ekspertët e OKB-së paralajmërojnë për një shpërthim të mundshëm të gripit të shpendëve, i cili mund të përhapet në mbarë botën në fund të vjeshtës - në fillim të dimrit.
Pandemia e gripit të derrave ishte provokacion i kompanive farmaceutike, të cilën e mbështeti OBSH.
Organizata Botërore e Shëndetësisë i përgënjeshtroi akuzat p
Vaksina kundër gripit A/H1N1 e prodhimit rus kaloi testimet paraklinike dhe ato klinike dhe mund të regjistrohet e para në Ukrainë, njoftoi Kryemjeku sanitar i Ukrainës Aleksandër Billovoll. Sipas fjalëve të tij, testimi i vaksinave të tjera po vazhdon.
Rrezik shpërthimi epidemie të gripit A/H1N1 në Rusi në vitin 2010 nuk ka, deklaroi në On Air e radiostacionit "Eho e Moskës" Drejtuesi i Rospotrebnadzorit, Kryemjeku sanitar i Federatës Ruse Genadi Onishenko.
Kriza ekonomike po avancon në Rusi ngadalë dhe shumica e banorëve të saj po
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31