×
OKB, 2011
Diskutimi në Këshillin e Sigurimit të OKB-së i çështjes mbi ballafaqimin e armatosur të autoriteteve siriane dhe opozitës mund të lëvizë më në fund nga pika e vdekur.
Përkeqësimi i mprehtë i situatës në veri të Republikë
Çështjet e të drejtave të njeriut nuk duhet të përdoren si pretekst
Gjermania, Franca dhe Britania e Madhe paraqitën në OKB një projekt-rezolutë të re
Siç njoftoi Kreu i Misionit të OKB-së në Libi Jan Martin, nga depot ushtarake të vendit ka humbur një sasi e madhe armësh, meqenëse ato nuk janë marrë nën mbrojtje ashtu siç duhet.
Palestina u bë anëtare me të drejta të plota e UNESKO-s. Shumica e pjesëmarrësve të Konferencës së Përgjithshme të kësaj Organizate në Paris votuan në favor të pranimit të Autonomisë në radhët e tyre.
Rusia do ti japë një ndihmë humanitare prej 7 milionë $ Libisë nëpërmjet linjës së organizatave ndërkombëtare, deklaruan në MPJ të Federatës Ruse.
Qeveria e Algjerisë nuk do t’ia dorëzojë anëtarët e
15 miliardë $, prej mjeteve të arrestuara financiare të Muammar Gaddafit nga llogaritë e huaja bankare
Autoritetet e reja libiane deklaruan në Konferencën Ndërkombëtare në Paris, e cila u organizua në mbështetje të Libisë së re, se do të ndjekin kursin e politikës së pajtimit dhe dialogut kombëtar.
Rusia do të marrë pjesë në Konferencën “Miqtë e Libisë
Rusia këmbënguli që mjetet financiare, të cilat i akordohen Libisë nga llogaritë e huaja bankare të Qeverisë së Muammar Gaddafit, të përdoren ekskluzivisht për qëllime humanitare.
Opozita siriane krijoi në Stamboll “Këshillin Kombëtar” për koordinimin e veprimeve të opozitës me qëllim të rrëzimit të Presidentit Bashar Al-Assad nga pushteti.
Mahmoud Abbas i bëri thirrje Bosnjë dhe Hercegovinës për të mb
Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki-moon u bëri thirrje autoriteteve të Libisë dhe kryengritësve për dialog politik.
Aleanca e Atlantikut të Veriut planifikon ndërmarrjen e operacionit ushtarak kundër Sirisë, mendon Përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë pranë NATO-s Dimitri Rogozin.
Në Moskë u zhvilluan bisedimet e ministrave të jashtëm të Rusisë dhe
Punët aktuale për qartësimin e kufijve të jashtëm të
Grupit të shtizave të flamujve të vendosur përpara selisë së OKB-së
Sot Asambleja e Përgjithshme e OKB-së do të zhvillojë mbledhjen në të cilën, siç pritet, pa votim do të miratohet rezoluta mbi pranimin e Sudanit të Jugut (Southern Sudan) në OKB.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31