×
Holokausti

Presidenti i Iranit Hassan Rouhani, i cili u zgjodh në këtë post në qershor të këtij viti, e quajti Holokaustin një fakt historik, duke folur në sesionin e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në Nju Jork.

Ministri i Punëve të Jashtme i Iranit Mohammad Javad Zarif deklaroi të premten se e dënon me vendosmëri Holokaustin.

Rreth 10.000 njerëz morrën pjesë në marshimin vjetor në kujtim të viktimave të Holokaustit në kryeqytetin e Hungarisë. Këtë vit aktiviteti në fjalë tërhoqi dy herë më shumë pjesëmarrës se zakonisht.
Drejt qytetit polak të Krakovit kanë fluturuar më shumë se 120 delegatë të
Rabini kryesor i Rusisë Berel Lazar në prag të Ditës së Kujtimit t
Autoritetet gjermane do t'u paguajë kompensime 80 mijë hebrenjve nga ish-Bashkimi Sovjetik (BS), që i mbijetuan Holokaustit. Qeveria dhe Komisioni për paditë materiale hebreje kundër Gjermanisë morri vendimin që të caktojë 245 milion euro për këtë qëllim.
Rreth 40% e izraelitëve druhen se Holokausti mund të përsëritet - ky është rezultati i studimit të kryer nga Departamenti i Psikologjisë i Kolegjit Akademik të Tel-Hai.
Më 27 janar në mbarë botën për herë të shtatë kremtohet Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të viktimave të Holokaustit.
Sot në Rusi kremtohet Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të viktimave të Holokaustit.
Nga Holakausti ne duhet të nxjerrim mësimin, se në kohërat e çfar
Përfaqësuesit e 14 organizatave antifashiste dhe mbrojtëse të të drejtave t
27 janari është Dita ndërkombëtare e kujtimit të viktimave të Holokaustit-asgjesimit masiv të hebrenjve në vitet e Luftës së Dytë Botërore.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31