×
intervistë

Presidenti rus Vladimir Putin nxorri përfundimet e Olimpiadës triumfale për Rusinë. Në intervistën e vet me disa kanale televizive ruse Kryetari i shtetit theksoi se vetëm me sukseset në Soçi puna nuk u kufizua. Që tani po rikthehen përsëri në Rusi ekspertët vendas të klasit të lartë në fushën e sportit. Nuk ka asnjë dyshim se Lojrat e XXII Olimpike Dimërore do t'i japin një impuls të fuqishëm zhvillimit të kulturës masive fizike në Rusi.

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin në një intervistë për kanalet televizive ruse e ka lidhur kritikën e Olimpiadës së Soçit në mediat e huaja me objektivat e propagandës anti-ruse.

Presidenti amerikan Barack Obama nuk i quan aspak "të ftohta" marrëdhëniet e tij me Presidentin rus Vladimir Putin. Për këtë ai tregoi në intervistën e vet me gazetarët televizivë amerikanë.

Presidenti amerikan Barack Obama të premten, në një intervistë me gazetarët e televizionit amerikan, duke iu përgjigjur pyetjes - nëse do t’u këshillonte ai miqve të vet më të ngushtë për të shkuar në Lojrat Olimpike Dimërore - u përgjigj si vijon: "Unë do t’u thoja atyre se Soçi është vend krejtësisht i parrezikshëm".

"Mbajtja e Olimpiadës Dimërore në Soçi është një shtysë për zhvillimin e sportit masiv në vend", - deklaroi Presidenti rus Vladimir Putin në një intervistë dhënë kanalit televiziv "Rusia" (russ. "Россия").

Kryeministri rus Dimitri Medvediev erdhi për pjesëmarrje në programin "Bisedë me Kryeministrin" të televizionit rus me Smartphone vendas YotaPhone.

Gjendja e ekonomisë ruse është mjaft e komplikuar, por më e mirë se sa në Evropë megjithatë, deklaroi Kryeministri rus Dimitri Medvediev.

Kanali televiziv amerikan CNN publikoi në faqen e vet në Internet intervistën e plotë me Përfaqësuesin e Përhershëm të Rusisë në OKB, Vitali Çurkin, dy ditë pasi transmetoi një version të përmbledhur të kësaj interviste.

Irani është një nga vendet më të rëndësishme që duhet të marrë pjesë medoemos në konferencën ndërkombëtare mbi Sirinë, deklaroi Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov.

Ish-bashkëpunëtori i CIA-s Edward Snowden është i bindur se Agjencia e Sigurimit Kombëtar e SHBA-së (National Security Agency, NSA) ka mbajtur nën survejim gazetarët, të cilët mbanin një qëndrim kritik ndaj veprimeve të autoriteteve pas sulmeve të 11 shtatorit të vitit 2001, shkroi të mërkurën botimi "New York Times Magazine".

 

SHBA-ja mbetet prapa Kinës për nga vëllimi i investimeve në Afrikë, deklaroi në një intervistë për BBC ish-Presidenti amerikan Bill Clinton.

Lufta kundër korrupsionit, marrëdhëniet me opozitën jo-sistemike, liritë civile, strategjia sociale dhe ekonomike, lufta kundër duhanpirjes dhe ngarjes së automjetit në gjendje të dehur, modernizimi i sistemit politik. Kjo është lista jo e plotë e çështjeve që janë diskutuar nga Kryeministri Dimitri Medvediev në transmetim televiziv direkt me gazetarët e pesë kanaleve federale.
Kryeministri rus Dimitri Medvediev mendon se Ministri i Mbrojtjes, Anatoli Serdjukov, i cili u shkarkua pak kohë më parë nga posti i tij, ka punuar në mënyrë efektive.
Kryeministri Dimitri Medvediev nuk i mbyll vetes mundësinë për të kandiduar në
Kryeministri rus Dimitri Medvediev është mëse i bindur se në Rusi me kalimin e kohës do të veprojnë disa dhjetra parti, të cilat do të ushtrojnë ndikim të ndjeshëm në koniunkturën politike.
Kryeministri rus Dimitri Medvediev deklaroi se ai respekton punën dhe veprimtarinë e organizatave të mbrojtjes së të drejtave të njeriut.
Rusia nuk ka ndërmend të luftojë me askënd, pavarësisht rritjes së shpenzimeve ushtarake. Për këtë deklaroi sot Dimitri Medvediev.
Kryeministri rus Dimitri Medvedev beson se autoritetet pushtetore duhet të dijnë të pranojnë gabimet e veta.
Vendimet e para mbi reformën e pensioneve do të nisin të zbatohen që në fillim të vitit të ardhshëm. Kjo është deklaruar në intervistën e sotme televizive të Kryeministrit Dimitri Medvediev.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31