×
kamp përqendrimi

Rusia ka akorduar një milion dollarë për Fondacionin polak "Auschwitz-Birkenau". Planifikohet që të ardhurat nga fondet e mbledhura të përdoren për restaurimin dhe mirëmbajtjen e objekteve ekspozuese të muzeut të vendosur në ish-kampin nazist të vdekjes.

Angela Merkel u bë Kancelarja e parë në historinë e Gjermanisë, e cila vizitoi memorialin e ngritur në vendin e kampit nazist të përqëndrimit në Dachau.

Më 11 prill kremtohet tradicionalisht Dita Ndërkombëtare e Çlirimit të të burgosurve të kampeve naziste të përqendrimit. Ajo është themeluar nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së për të përkujtuar kryengritjen internacionaliste të vitit 1945 të të burgosurve të Buhenvald-it (Buchenwald).
Në Poloni po përgatitet ngritja e padisë gjyqësore me kërkesën që Bandera të njihet si kriminel nazist, fajtor për genocidin e ushtruar ndaj popullit polak.
Nga Holakausti ne duhet të nxjerrim mësimin, se në kohërat e çfar
27 janari është Dita ndërkombëtare e kujtimit të viktimave të Holokaustit-asgjesimit masiv të hebrenjve në vitet e Luftës së Dytë Botërore.
Kryetarët e një sërë shteteve morën ftesa nga Presidenti i Polonisë për pjesëmarrje në aktivitetet përkujtimore me rastin e 65 vjetorit të çlirimit të kampit nazist të përqendrimit Auschwitz.
Materialet arkivore ruse do të shfrytëzohen në procesin gjyqësor ndaj Ivan Demjanukut
Në datat 26-27 janar përfaqësuesit e më shumë se 30 vendeve europiane do të mblidhen në Poloni për të kremtuar 65 vjetorin e çlirimit të Aushwitz nga ushtria sovjetike.
Fati i miliona robërve ushtarakë sovjetikë do të zbardhet falë bashkëpunimit midis Rusisë dhe SHBA në fushën e arkivave ushtarake.
Muzeun e kampit nazist të vdekjes Auschwitz, i cili hyn në listën e Trashëgimisë Botërore të JUNESKO-s, e kërcënon shkatërrimi, në qoftë se nuk do të gjenden mjete financiare për restaurimin e tij.
Presidenti i Polonisë Lev Kaçinski ftoi Presidentin rus Dimitri Medvediev, që të marrë pjesë në aktivitetin me rastin e 65 vjetorit të lirimin të të burgosurve të kampit të përqëndrimit Osvencim (Aushvic-Birkenau).
Presidenti i Polonisë Lech Kaczynski ftoi Presidentin e Rusisë Dimitri Medvediev për pjesëmarrje në aktivitetet e organizuara me rastin e 65 vjetorit të çlirimit të të burgosurve të kampit fashist të përqendrimit Auschwitz-Birkenau.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31