×
nafta, Prill 2013
Të hënën çmimet botërore të naftës po bien
Këshilli i BE-së vendosi të lejojë blerjen e naftës nga rebelët sirianë si dhe investimet e shitjen e pajisjeve për industrinë e naftës në Siri.
Në tregjet botërore po vazhdon vala e shitjeve të aseteve, kuotat e të cilave janë të lidhura me ciklet ekonomike.
Çmimi i naftës së vendeve të OPEC, pas mbylljes së bursave të
Mbi 15 marrëveshje për bashkëpunim në fusha të ndryshme janë nënshkruar mes Rusisë dhe Holandës në përfundim të vizitës së Presidentit rus Vladimir Putin në Amsterdam. Më të rëndësishmet prej tyre kanë të bëjnë me sferën e energjetikës. Moska dhe Amsterdami tashmë janë duke realizuar bashkërisht projekte të mëdha të tilla si gazsjellësi "Nord Stream" (“Rryma Veriore”) dhe ai i naftës e gazit "Sakhalin-2". Marrëveshjet aktuale e bëjnë këtë një partneritet strategjik.
Qeveria siriane akuzon rebelët për vënien e zjarrit puseve të naftës në lindje të vendit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2013
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2013
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
30