×
nafta, Mars 2012
Vendimi i Francës dhe vendeve të tjera për të hapur rezervat strategjike të naftës nuk do të çojë në uljen afatgjatë dhe në shkallë të gjerë të çmimeve, mendojnë ekspertët e anketuar nga Radiokompania “Zëri i Rusisë”. Ata venë në dukje se kjo është më tepër një lojë psikologjike - në çmimin e “arit të zi” aktualisht ndikojnë faktorë të tjerë.
Rusia mban një qëndrim krejtësisht të qetë ndaj përpjekjeve t
Qeveria japoneze dëshiron që importuesit e naftës iraniane në vend të reduktojnë blerjet nga 10-20% në krahasim me vitin e kaluar, tha Kreu i Shoqatës së Hidrokarbureve të Japonisë Akihiko Tembo.
Vëllimet e prodhimit të naftës në Iran në muajin shkurt janë
Sipas njoftimeve që vijnë nga Basra (Al Basrah), atje u vu në shfrytëzim platforma
NIS serb - kompania simotër e “Gazprom neft” - planifikon të zgjerojë gjeografinë e
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2012
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2012
1
2
3
4
5
6
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
31