×
nafta, Gusht 2011
Shërbimi Federal i Tarifave i Rusisë miratoi rritjen e tarifave të transportimit të naftës nëpërmjet tubacioneve të “Transneft” nga data 1 shtator me 2,85%, ndërsa që nga 1 nëntori edhe me 5% të tjera.
Vendet e BE ranë dakort për vendosjen e embargos së naftës kundër Sirisë. Zyrtarisht kjo do të shpallet deri në fund të kësaj jave.
Në vendburimin në det të hapur (shelf) “Prirazllomnaja”, i cili ndodhet në pjesën juglindore të Detit Barenc, sot do të çohet një platformë unikale detare akull-rezistente nafte.
Rusia, po ashtu si dhe e gjithë bota, është e interesuar për vendosjen e
Çmimet e naftës në tregjet botërore ranë të hënën deri në 5-6% dhe po vazhdojnë të bien akoma për shkak të frikës së kreditorëve të lidhur me gjendjen e ekonomisë amerikane.
Vendet anëtare të OPEK-ut dolën në korrik në nivelin e vëllimeve më të mëdha të nxjerrjes së naftës që nga fundi i vitit 2008.
Kompanitë ruse të naftës po rrisin vëllimet e nxjerrjes së lë
Në tregjet botërore u shënua një rritje e ndjeshme e çmimeve t
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2011
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2011
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29