×
ushtria, 2011
Si rezultat i reformimit të Forcave të Armatosura të Rusisë efektivi i tyre do t
Në vitin 2012 në Rusi do të fillojë ndërtimi i nëndet
Në Rusi hyri në shërbim luftarak një lloj i ri trupash - Forcat e Mbrojtjes Ajrore dhe Kozmike.
Opozita egjiptiane organizoi sot në Sheshin Tahrir një aksion masiv proteste në qendër të Kajros. Shkas për këtë shërbeu projekti i të ashtuquajturës Kartë Kushtetuese, i cili u iniciua nga Qeveria.
Forcat e armatosura amerikane kryen testimet e para të aparatit fluturues, shpejtësia e të cilit tejkalon 5 herë shpejtësinë e zërit.
Forcat Ajrore të Izraelit po pajisen me aparatin fluturues “Eitan”. Pak ditë më parë oficerët operatorë përfunduan programin e trajnimit të avionëve të papilotuar modernë “Eitan”. Hapja e krahëve të aeroplanit është 26 metra.
Në Tripoli ushtarët e Këshillit Kalimtar Kombëtar kërkojnë rrogat e papaguara.
Qindra ushtarë të Këshillit Kalimtar Kombëtar të Libisë zhvilluan mu në qendër të Tripolit një demonstratë proteste kundër mospagimit në kohë të rrogave.
Trupat e Desantit Ajror (VDV) të Rusisë përfunduan testimin e sistemeve më të avancuara teknike, të cilat destinohen ti shndërrojnë forcat e armatosura të Rusisë në ushtri të së ardhmes.
Përpara Rusisë shtrohet aktualisht detyra e rëndësishme në shkallë të gjerë për ripajisjen e ushtrisë dhe flotës me lloje moderne armatimesh, deklaroi Kryeministri Vladimir Putin.
Potenciali luftarak i Forcave Ajrore ruse do të forcohet në mënytë të ndjeshme
Ministria e Mbrojtjes mori vendimin që deri në vitin 2015 të heqë nga dezhurni luftarak
Pavarësisht nga kriza ekonomike, modernizimi i ushtrisë ruse dhe pajisja e saj me armatime moderne do të vazhdojë, deklaroi Presidenti Dimitri Medvediev në takimin me oficerët në Kremlin.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31