×
monumente, 2011
Busti prej bronzi i kozmonautit të parë të planetit Juri Gagarin u vendos në territorin e Qendrës ruse të Shkencës dhe Kulturës në qytetin Trivandrum të shtetit indian Keralam. Autor i këtij monumenti është skulptori Aleksei Leonov.
Sot në Ekaterinburg u përurua monumenti i parë që iu ngrit në Rusi fëmijëve të Perandorit të fundit rus Nikollai II. Shiko galerinë fotografike Monumenti “Fëmijët e Carit” është vendosur në territorin e manastirit të Uralit.
monumente, Historia, familja, Ekaterinburg, Perandori rus Nikollai II
Në Finlandë sot do të përurohet monumenti i Perandoreshës Maria Aleksandrovna - gruas së Aleksandrit II, i cili sundoi në Rusi në gjysmën e dytë të shekullit XIX.
monumente, Finlanda, perandoresha
monumente, Greqia, Java ruse
Monumenti i parë i UFO-s në Rusi u përurua në rajonin e Permit (Ural).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31