×
ekonomia, Tetor 2012
Rezultatet e samitit të fundit të BE-së zhgënjyen madje dhe shtypin perëndimor, pavarësisht nga fakti se zakonisht gazetarët evropianë mbajnë një qëndrim shumë luajal ndaj udhëheqësve të Bashkimit Evropian. Përshtypja e përgjithshme rezulton e tillë: liderët e vendeve anëtare të BE-së sërish premtuan të zgjidhin të gjitha problemet ekzistuese, por rezultate konkrete nuk mundën të arrijnë dot.
Samiti i BE-së ra dakord për krijimin gradual të bashkimit bankar në vitin 2013. Informacionin përkatës e bëri publik Sekretari për shtyp i Komisionit Evropian Olivier Bailly.
Në Republikën Popullore Demokratike të Koresë me vendimin e Kreut të vendit Kim Jong-Yun u likujdua "Neni sekret 38", i cili më parë administronte një pjesë të rëndësishme të të ardhurave nga operacionet komerciale jashtë vendit.
Në Bruksel sot hapet samiti dyditor me pjesëmarrjen e liderëve të vendeve t
Samiti dy-ditor i Bashkimit Evropian, i cili pritet të hapet më 18 tetor në Bruksel, do të jenë në kuptimin e plotë të fjalës "krize". Jo vetëm në planin e përpunimit të masave financiare anti-krizë, por edhe në aspektin e rritjes së dukurive të krizës në radhët e vetë kësaj organizate.
Shkencëtarët amerikanë Alvin Roth dhe Lloyd Shapley u bënë laureatë të Çmimit Nobel në Ekonomi me frazën "për teorinë e shpërndarjes së qëndrueshme dhe praktikën e modelimit të tregut".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31