×
kriza, Mars 2012
Spanja është një nga vendet evropiane, e cila u prek më fort nga kriza. Me
Autoritetet e SHBA-ve do ta mbrojnë ekonominë e vendit nga situata jo e mbarë ekonomike në zonën e euros, madje pa marrë parasysh tendencën në rënie të tensionimit financiar, e cila po demonstrohet kohët e fundit në Europë. Këtë e bëri të ditur Kreu i Sistemit Federal të Rezervave (SFR) të SHBA-ve Ben Bernanke, duke marrë fjalën para përfaqësuesve të Kongresit amerikan.
Ekonomia botërore është ngritur nga humnera, por vazhdon të ndjehet ende megjithatë dobësia e sistemit financiar ndërkombëtar.
Pesë pikat për rregullimin e situatës së krizës në Siri u bashkërenditën nga Rusia dhe Lidhja e Shteteve Arabe.
Përkatësisht nivelit të PBB-së “ekonomia e Rusisë kapërceu tashm
Greqia nuk ndodhet aspak në gjendje default-i. Për këtë thuhet në deklaratën e Shoqatës Ndërkombëtare të Shkëmbimeve të aktiveve dhe derivateve (International Swaps and Derivatives Association, ISDA).
Bashkimi Evropian e ka kaluar tashmë pikën më të ulët të krizës financiare. Për këtë deklaroi sot Presidenti i Këshillit Evropian Herman Van Rompuy.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2012
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2012
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
21
23
24
25
26
27
28
30
31