×
kriza, Korrik 2011
Bursa e SHBA e përfudoi punën e vet ditën e mërkur
Perspektiva e default teknik për SHBA u bë akoma dhe më reale. Konsultimet e zhvilluara këtë fundjave midis Senatit, Dhomës së Përfaqësuesve dhe Shtëpisë së Bardhë sërish nuk dhanë asnjë rezultat.
Bashkëpunimi franko-gjerman - çelës për stabilizimin e zonës së euros, deklaroi Kryeministri francez François Fillon.
Kancelarja e RFGJ Angela Merkel dhe Presidenti francez Nicolas Sarkozy bashkërenditën planin e shpëtimit të Greqisë. Atë do ta parashtrojnë në samitin e jashtëzakonshëm të ditës së enjte, 21 korrik, të Bashkimit Evropian në Bruksel.
180-vjetorin e themelimit të shtetësisë së vet Belgjika po e kremton sot në një krizë jashtëzakonisht të thellë politike, të shkaktuar nga mosmarrëveshjet e mprehta ekzistuese midis komuniteteve gjuhësore të vendit.
Barack Obama është i gatshëm ti bëjë lëshime Partisë Republikane për hir të shpëtimit të vendit nga falimentimi.
Pozitat e euros do të dobësohen vërtet, por për kurrfarë falimentimi
Plani gjerësisht i reklamuar për shpëtimin e Greqisë, por deri tani i pa bashkërenditur nga vendet e eurozonës, që tani duket se është i destinuar për dështim.
Kancelarja gjermane Angela Merkel nuk është aspak dakort me konstatimet se monedha unike evropiane po përjeton aktualisht periudhë krize.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Korrik 2011
Kalendari i ngjarjeve
Korrik 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
23
24
26
27
29
30
31