×
kriza, 2011
Kriza e euros, diku në një shkallë më të vogël e diku në një shkallë më të madhe, ka mbuluar faktikisht të gjitha vendet e Bashkimit Evropian.
“Në çdo vend tjetër do të jetë më mirë se
500 miliardë euro - një kredi e tillë e Bankës Qendrore Evropiane (BQE) për bankat evropiane, madje për 3 vjet si dhe nën 1%, është një dhuratë me të vërtetë shumë bujare në vigjilje të Krishtlindjeve.
Numri i “spekullimeve të zymta” përkatësisht shpërbërjes së Bashkimit Monetar Evropian është rritur si shumë, mendon Kreu i Bankës Qendrore Evropiane Mario Draghi.
A do të hidhet ekonomia globale mbrapsht, në epokën e “Depresionit të Madh
Kriza aktuale e Bashkimit Monetar Evropian është dëshmi evidente e fillimit të falimentimit të gjithë projektit Pan-Evropian.
“A u bë vallë kjo natë - nata e shpëtimit të euros? Apo këto 10 orë do të hyjnë në histori si pikë referimi nga e cila filloi shpërbërja e Bashkimit Evropian?
Rezultatet e ndërmjetme të samitit të BE-së nuk janë aspak ngushëlluese, për të mos thënë zhgënjyese. Dita e parë e negociatave të udhëheqësve të 27 vendeve përfundoi praktikisht pa rezultat.
Paratë gjermane i duan të gjithë, pa mbështetjen e Gjermanisë eurozona do t
Në samitin e 8-9 dhjetorit në Bruksel Franca dhe Gjermania do të parashtrojnë zyrtarisht planin e tyre për shpëtimin e zonës së euros.
Kancelarja gjermane Angela Merkel bëri thirrje për forcimin e progresiv të bashkimit ekonomik dhe monetar të vendeve të zonën së euros, njofton Agjencia DPA.
Ekonomistët vazhdojnë të debatojnë në lidhje me kolapsin e mundshëm të euros. Po vijnë duke u rritur dyshimet përkatësisht të ardhmes së ndritur të zonës së euros.
Samiti SHBA-BE, i planifikuar për 28 nëntorin në Uashington, do të bëhet, pa ekzagjerim, moment fatpërcaktues për pjesëmarrësit e tij.
Franca, Gjermania dhe Italia kanë ndërmend të bëjnë publike në samitin
Buxheti rus do të qëndrojë, do të rezistojë, bile edhe në qoft
Çmimi i arit do rritet deri në 1.850 $ për ons aty nga fundi i vitit dhe do të tejkalojë 2000 $ në vitin 2012 për shkak të problemeve të borxheve të Greqisë dhe Italisë. Me parashikime të tilla doli Banka e investimeve ANZ.
Kriza financiare në zonën e euros ka hyrë tashmë në një fazë mjaft aktive.
Zona e euros po vazhdon të përjetojë tronditje të forta. Të mërkurën profitabiliteti 10-vjeçar i Italisë nga obligacionet shtetërore doli në nivelin 7%. Ky tregues konsiderohet si kufi maksimal për vendet e zonës së euros.
Rusia shprehet e gatshme të ndihmojë Evropën, por vetëm jo nëpërmjet Fondit Evropian të Stabilitetit Financiar (EFSF). Tani për tani për këtë qëllim ekziston një mekanizëm i vetëm i qartë - FMN-ja.
Italia mund të shndërrohet në një Greqi të dytë ose bile dhe më keq.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31