×
Maqedonia

Partia e nacionalistëve bullgarë "Ataka" paraqiti në Parlamentin e vendit një deklaratë, në të cilën kërkon kthimin Bullgarisë të tokave të Serbisë dhe Maqedonisë, të cilat ajo i humbi pas disfatës në Luftën e Parë Botërore.

Në vitet e ardhshme "pikë e nxehtë" e Islamit radikal në Evropë me propabilitet të madh mund të bëhet Ballkani. Në fokusin e vëmendjes së ekspertëve këto muajt e fundit ka qenë Mali i Zi. Nga kjo republikë - një resort i mrekullueshëm, i qetë dhe me qëndrueshmëri të habitshme - filluan të vijnë njoftime në lidhje me aktivizimin e veprimtarisë së islamit radikal.

Qëllimi i krijimit të Shqipërisë së Madhe nuk është anuluar nga askush. Territoret e Maqedonisë dhe Malit të Zi, të populluara nga shqiptarët, nuk kanë qenë kurrë të përjashtuara nga planet e shqiptarëve të Kosovës, kurse shqiptarët në territorin e ish-Jugosllavisë prisnin vetëm sinjalin, kur çështja e Kosovës të bëhej e rëndësishme për organizatat ndërkombëtare. I tillë u bë viti 1999, ose më saktë agresioni i NATO-s kundër Serbisë dhe Malit të Zi.

Maqedonia dhe Rusia nënshkruan një marrëveshje dypalëshe për bashkëpunim në ndërtimin e tubacionit të gazit "South Stream" ("Rryma Jugore") për furnizimin e gazit natyror rus në Maqedoni.

Qeveria ruse nënshkroi një marrëveshje me Kabinetin e Ministrave të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim në ndërtimin e një dege të gazsjellësit "South Stream" për furnizimin e Maqedonisë me gaz natyror.

Siç informoi të premten Ministria e Jashtme ruse, Ministri i Jashtëm i Maqedonisë, Nikola
Ministri i Punëve të Jashtme të Maqedonisë, Nikola Popovski, do të mbë
Kreu i Partisë Social Demokratike të opozitës së Maqedonisë, Branko Cërvenkovski, i bëri thirrje popullatës për të iniciuar një fushatë të mosbindjes civile. "Duke filluar që nga dita e sotme ne nuk kemi as qeveri, as kushtetutë, as parlament.
Shtetasi gjerman, i cili gabimisht kaloi më shumë se 4 muaj në një burg sekret të CIA-s si i dyshuar për terrorizëm, ka marrë 60.000 € kompensim në bazë të vendimit të Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut.
Në Evropë mund të krijohet Komiteti Ballkanit Anti-Drogë. Detyrë kryesore e tij do të jetë lufta kundër tranzitit të drogës nëpërmjet territorit të Kosovës. Idenë e krijimit të një strukture të tillë e sugjeroi Rusia.
Në Rusi shprehen të gatshëm të marrin parasysh interesat e Maqedonisë gjatë
Mundësitë e përfshirjes së Maqedonisë në projektin "Rryma Jugore" u diskutuan gjatë negociatave të delegacionit të "Gazpromit" me Presidentin e Maqedonisë Georgi Ivanov dhe Kreun e qeverisë Nikollo Gruevski, njoftoi shërbimi për shtyp i kompanisë ruse.
Vëllimi i turizmit botëror ra 4 % vitin e kaluar, dhe Afrika ishte rajoni i vetëm i planentit ku ky tregues bile u rrit, njoftoi Organizata Botërore e Turizmit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30