×
Kurdistani
Lideri i Partisë Punëtore Kurde, që është duke vuajtur aktualisht dënimin
Lideri i separatistëve kurdë Abdullah Oçalan, i cili po vuan dënimin me
15 avionë turq "F-16" për 7 orë me radhë kanë sulmuar bazat e fortifikuara të militantëve të Partisë separatiste Punëtore të Kurdistanit (PPK) në zonat e larta malore pranë kufirit me Turqinë në veri të Irakut.
Kreu i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Rusisë, Sergei Lavrov, dhe
Presidenti rus Vladimir Putin priti Presidentin e Rajonit Autonom Kurd të Irakut, Mesud Barzani, njoftoi Sekretari për shtyp i Presidentit të Rusisë, Dimitri Peskov.
Kurdistani i Irakut ndërpreu furnizimet e naftës për qeverinë qendrore për shkak të pretendimeve financiare ndaj Bagdadit. Autoritetet e rajonit autonom pohojnë se Bagdadi u ka borxh rreth 850 milionë dollarë kompanive naftënxjerrëse që punojnë në rajon.
Autoritetet e Irakut i dhanë ultimatum "Gazprom-it" - ose ai do të anulojë kontratat për përvetësimin e vendburimeve të naftës në Kurdistan, ose qeveria qendrore do të rreshtë së punuari me kompaninë ruse të gazit.
Korporata amerikane e naftës dhe gazit ExxonMobil informoi Bagdadin mbi dëshirën e vet
Militantët e Partisë së Punës të Kurdistanit deklaruan se kanë rrëzuar një avion të papilotuar turk në Irakun Verior.
Ushtria turke bombardoi vendet e bazimit të militantëve të Partisë Punëtore separatiste të Kurdistanit në veri të Irakut, njoftuan mediat lokale.
Partia e Punës e Kurdistanit (Partiya Karkerên Kurdistan), e cila tashmë që prej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30