×
Barack Obama, 3 shtator 2013

Kongresi amerikan duhet të vendosë në lidhje me nevojshmërinë për zhvillimin e një operacioni ushtarak në Siri. Deri më tani mendimet e senatorëve ndahen pothuajse në mënyrë të barabartë. Edhe pse goditja mund të ndërmerret pa miratimin e Senatit, ai për Barack Obama është jashtëzakonisht i rëndësishëm, pasi as OKB-ja, as NATO-ja, as Britania e Madhe nuk pranuan ta mbështesnin për këtë Presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Organizata LHBT (Lezbiket, Homoseksualët, Biseksualët, Transeksualët) e Shën Petersburgut "Exit" u ftua në një takim me Presidentin amerikan Barack Obama, i cili, siç pritet, do të mbahet gjatë vizitës së tij në Samitin e "G-20".

Presidenti i SHBA-së Barack Obama iu drejtua kongresmenëve me thirrjen urgjente për të votuar në lidhje me përdorimin e forcës kundër Sirisë.

SHBA-ja ka të ngjarë të jetë duke marrë në konsideratë planin e një operacioni ushtarak në shkallë të gjerë në Siri dhe nuk kanë ndërmend të kufizohet me "veprime të përmbajtura dhe të kufizuara", çka u deklarua pak ditë më parë nga Barack Obama.

Refuzimi i Kongresit Amerikan për të mbështetur iniciativën e Presidentit Barack Obama për zhvillimin e operacionit ushtarak në Siri do të ishte një katastrofë, deklaroi senatori republikan John McCain.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Shtator 2013
Kalendari i ngjarjeve
Shtator 2013
1
4
7
8
14
15
16
19
20
21
22
23
26
28
29