×
Barack Obama, 6 nëntor 2012
Barack Obama bëri një vizitë të shkurtër në selinë e zgjedhjeve në Çikago, ku u takua me gazetarët dhe falenderoi amerikanët për mbështetjen e tyre.
Sipas njoftimeve të ABC News, fitoren në bazë të rezultateve të numërimit të votave në dy vendvotimet e para, që u hapën në mesnatë me orën lokale (më 09:00 GMT), e korri Barack Obama.
Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës sot votuesit po zgjedhin presidentin. Qendrat e para të votimit u hapën në disa qytete të vogla të shtetit të New Hampshire. Sipas traditës, e cila është vërejtur që nga viti 1948, banorët e tyre - në total 47 veta - kanë mundësinë për të votuar më parë se kushdo tjetër në vend. Përsa i përket përfundimit të procesit të votimit, duhet thënë, se të fundit do të mbyllen vendvotimet në Alaska dhe Hawaii.
Rezultati i garës kryesore elektorale për kolltukun presidencial në Shtëpinë e Bardhë është i paparashikueshëm. Shanset e Presidentit të tanishëm Barak Obama dhe rivalit të tij Mitt Romney për fitore janë pothuajse të barabarta.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Nëntor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Nëntor 2012
3
4
8
10
11
13
14
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30