×
viktimat, 3 shtator 2013

3 shtatori në Rusi është Dita e solidaritetit në luftën kundër terrorizmit. Në shtator të vitit 2004 militantë të armatosur morën nën kontroll një shkollë. Ata morën peng mbi një mijë njerëz - fëmijët, prindërit e tyre dhe mësuesit. Për tri ditë me radhë militantët i mbajtën ata në një ndërtesë të minuar. Për pasojë 334 njerëz u vranë, më shumë se gjysma e tyre ishin fëmijë. Ky akt terrorist i paprecedent për nga brutaliteti tronditi tërë botën.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Shtator 2013
Kalendari i ngjarjeve
Shtator 2013
1
2
4
5
7
8
14
15
21
22
28
29