×
Lufta e Dytë Botërore, 2011
Ndër ngjarjet kryesore të Luftës së Dytë Botërore beteja e
Një tank i viteve të Luftës së Dytë Botërore u ngrit sot nga fundi i lumit Neva në Shën Petersburg.
Më 7 nëntor të vitit 1941 në Moskën e rrethuar prej trupave hitleriane, pavarësisht nga fakti se linja e frontit kalonte vetëm disa kilometra nga kryeqyteti rus, u zhvillua parada e Ushtrisë së Kuqe.
Në konferencën ndërkombëtare në Varshavë, kushtuar Ditës Evropiane
Sipas pohimeve të dëshmitarëve okularë, vendimin e gjykatës së Budapestit për njohjen e pafajësisë së ish oficerit të xhandarmërisë hungareze Sándor Kepiró salla e priti me duartrokitje.
Në Ekspozitën Ndërkombëtare “Memorial-2011”, e cila u hap me rastin
Pranë brigjeve të Rumanisë u gjet luftanija e fundosur sovjetike “Moska”.  Ajo ishte anija ushtarake kryesuese e Flotës së Detit të Zi, fundosja e së cilës konsiderohej si një nga misteret më të mëdha të historisë së betejave detare.
Në vigjilje të Ditës së Fitores mbi Gjermaninë hitleriane në Rusi me kujdes të veçantë sistemojnë e rregullojnë varrezat ushtarake si të ushtarëve sovjetikë, ashtu dhe atyre të huaj.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev i bëri thirrje homologut të vet ukrainas Viktor Janukoviç për të kundërshtuar çfarëdo përpjekje që ndërmerren për rishikimin e historisë së Luftës së Dytë Botërore.
Presidenti i Kongresit Europian të hebrenjve Bjaçesllav Kantor shprehu mendimin e vet në lidhje me
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30
31