×
SKN, 2013

Ekuipazhi i Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN apo ISS) do ta kremtojë 15 herë Vitin e Ri 2014. Pikërisht kaq herë SKN-ja (ISS) do të kapërcejë kufirin në mes të 31 dhjetorit të vitit 2013 dhe 1 janarit të 2014-s.

Anija kozmike e mallrave "Progress M-21M" startoi për në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) më 26 nëntor të vitit 2013 në orën 00:53 GMT.

Në vitin 1998 drejt orbitës u nis moduli i parë i Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) - blloku rus "Zarja".

Agjencia Hapësinore Amerikane - NASA - planifikon që deri në vitin 2017 të heqë dorë plotësisht nga shërbimet e ofruara prej Rusisë lidhur me dërgimin e astronautëve amerikanë në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN).

Stafeta e parë e pishtarit me zjarrin olimpik në kozmos ​​është planifikuar për datën 9 nëntor, njoftoi Qendra e Drejtimit të Fluturimeve në periferi të Moskës.

Anija e pilotuar kozmike "Soyuz TMA-11M" me ekuipazhin e ekspeditës së re në bord u ankorua me Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) në regjim automatik.

Nga kozmodromi "Bajkonur" u lëshua anija kozmike "Soyuz", e cila do të dërgojë në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar një nga simbolet kryesore të Lojrave Olimpike Dimërore - pishtarin e "Soçi-2014".

Komisioni Shtetëror miratoi përbërjen e ekuipazhit të anijes kozmike "Soyuz TMA-11M", e cila do të niset për në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) më 7 nëntor, duke dërguar në SKN edhe pishtarin olimpik.

Anija kozmike ruse "Soyuz TMA-09M" u shkëput nga moduli kërkimor "Rassvjet" dhe u ankorua në modulin e shërbimit "Zvezda" në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN), njoftoi Qendra ruse e Drejtimit të Fluturimeve.

Anija kozmike evropiane e mallrave ATV-4 "Albert Einstein" u shkëput nga bashkimi në mënyrë hermetike me modulin rus të shërbimit "Zvezda" dhe u largua nga Stacioni Kozmik Ndërkombëtar (SKN).

Anija kozmike e mallrave "ATV-4" përfundoi operacionin për rritjen e orbitës së Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN), njoftoi përfaqësuesi i Qendrës ruse së kontrollit të fluturimeve.

Sot është miratuar përbërja e ekuipazhit të anijes kozmike "Soyuz TMA-11M", e cila do të startojë drejt Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) më 7 nëntor.

Uniformën e re e porositi korporata raketo-kozmike "Energia".

Shkencëtarët filluan testimet praktike të robotit të parë të Rusisë, të parashikuar për përdorim në kozmos të hapur.

Ekuipazhi i radhës mbëriti në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN). Kozmonautët rusë të ekspeditës së 38-të Oleg Kotov dhe Sergei Rjazanski i pret një mision i rëndësishëm. Në nëntor, ata duhet të nxjerrin në kozmos të hapur pishtarin e Lojërave Olimpike "Soçi-2014".

Anija kozmike ruse me pilotë "Soyuz TMA-10M", e cila u lëshua në orën 22:00 GMT u ankorua me sukses në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN).

Raketën "Soyuz-FG" së bashku me anijen e pilotuar "Soyuz TMA-10M" i nxorrën nga kompleksi i montimit dhe testimit dhe i instaluan në platformën e startit në kozmodromin Bajkonur.

Anija kozmike private e mallrave "Cognys" ​​për herë të parë do të fluturojë për në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) - raketambajtësja "Antares" me anijen do të startojnë ditën e mërkurë nga kozmodromi në Ishullin Wollops.

Anëtarët e ekuipazhit 37/38 të misionit të gjatë në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) fluturuan drejt kozmodromit "Bajkonur", për t’u përgatitur për misionin e ardhshëm orbital, njoftoi Qendra e Trajnimit të Kozmonautëve në periferi të Moskës.

Ka mbetur më pak se një muaj para fillimit të stafetës së pishtarit olimpik. Pishtari i ndezur do të niset drejt një udhëtimi rekord për nga kohëzgjatja e tij më 7 tetor nga Moska. Ai do të shëtisë pothuajse në 3 mijë qytete, do të ngjitet në Elbrus, do të dërgohet deri në fundin e shtratit të liqenit Bajkal dhe madje do të udhëtojë edhe drejt kozmosit​​.

Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31