×
SKN, 2011
Një nga instrumentet më të vjetra muzikore, që vazhdon të ruhet deri në ditët tona në kulturën e më shumë se 200 popujve të botës, Khomus u nis për në kozmos.
Anija kozmike ruse “Sojuz” do të ankorohet sot me Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN). Në përbërjen e ekuipazhit të ri internacional hyjnë kozmonauti rus Oleg Kononenko, astronauti i Agjencisë Hapësinore Evropiane Andre Kuipers dhe astronauti amerikan Donald Pettit.
Agjencia Hapësinore Amerikane (NASA) po zhvillon bisedime me kolegët rusë për blerjen e vendeve në anijet e pilotuara kozmike “Sojuz” pas vitit 2016, njoftoi të mërkurën Zëvendësi i parë i kreut të NASA-s William Gerstenmaier.
Në kozmondromin “Bajkonur” po përfundon përgatitja për lëshimin e raketëmbajtëses “Sojuz”, e cila do të çojë në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) anijen kozmike me ekuipazhin e ri në bord.
Njëri nga themeluesit e korporatës kompjuterike “Microsoft” Paul Allen vendosi të nd
Administrata kombëtare për Aeronautikën dhe Studimin e hapësirës kozmike
Anëtarët e ekuipazhit kryesor të ekspeditës së fundit për
Komisioni ndërdikasterial në qytezën Zviozdnij (Yjor) në periferitë e Moskës miratoi sot përbërjen e ekuipazhit kryesor dhe atij rezervë të anijes kozmike “Sojuz TMA-03M”, e cila do të niset drejt Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) më 21 dhjetor.
Qendra ruse e Drejtimit të Fluturimeve ngriti deri në 2 kilometra orbitën e Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN).
Ekuipazhi i Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) sot do të jetë i detyruar të gjejë strehim në anijen kozmike ruse “Sojuz”, të ankoruar me SKN, për shkak të afrimit të mbeturinave kozmike.
Aparati i uljes i anijes së pilotuar kozmike “Sojuz” realizoi me sukses uljen në Kazakistan, në një rajon të afërt me atë që ishte llogaritur. Në bordin e anijes “Sojuz” ndodhen kozmonauti rus Sergei Vollkov, astronauti amerikan Michael Fossum dhe ai japonez Satoshi Furukawa.
Para kthimit në Tokë kozmonautëve dhe astronautëve të ekuipazhit të kombinuar
“Qëllimi i operacionit është krijimi i kushteve për uljen e ekuipazhit t
Anija kozmike ruse “Sojuz” me ekuipazhin ruso-amerikan në bord realizoi bashkimin e suksesshëm me Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN). Anija “Sojuz TMA-22” çoi në SKN kozmonautët rusë Anton Shkaplerov, Anatoli Ivanishin dhe astronautin amerikan Daniel Burbank.
Anija e pilotuar kozmike ruse “Sojuz” startoi sot nga kozmodromi “Bajkonur”, të cilin Rusia ia ka marrë me qira Kazakistanit, drejt Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN).
Ekuipazhi internacional i Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN), i cili pas dy javësh do
Anija transportuese kozmike ruse “Progress”, e cila u lëshua më 30 tetor nga kozmodromi “Bajkonur” (në Kazakistan), u bashkua me Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) në regjim automatik.
Në Ekspozitën Ndërkombëtare të shtypit dhe agjencive informative, e cila u hap në Teheran, është paraqitur edhe Kurani i Shenjtë që ka qenë në kozmos.
Komisioni ndërinstitucional i Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë “Roskozmos” miratoi përbërjen e ekuipazhit kryesor dhe ekuipazhit dublues të ekspeditës së radhës të Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN).
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31