×
kozmosi, Korrik 2011
Një mision të pazakontë do të duhet të kryejnë kozmonautët rusë Sergei Vollkov dhe Aleksandër Samokutiajev, të cilët punojnë aktualisht në obitë, gjatë daljes në kozmos të hapur të planifikuar për datën 3 gusht.
20 korriku është një datë shumë e rëndësishme në historinë e eksplorimit të kozmosit.
Shuttle amerikan “Atlantis” për të fundit herë u shkëput nga Stacioni Kozmik Ndërkombëtar. Në Tokë ai planifikohet të mbërrijë më 21 korrik.
Nga kozmodromi Bajkonur startoi raketëmbajtësja “Zenit-2” me Observatorin e parë, pë
Lëshimi i raketëmbajtëses ruse “Sojuz” me 6 satelitët amerikanë të komunikimit “Globalstar-2” në bord u shty për një kohë të pacaktuar.
Bashkësia astronomike ruse u ftua për t’u bashkuar me projektin më të madh të Observatorit Evropian Jugor (ESO) të vendosur në Kili.
Siç njoftuan në NASA, teleskopi kozmik “Hubble” zhvilloi studimin e vet shkencor të nj
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Korrik 2011
Kalendari i ngjarjeve
Korrik 2011
1
2
3
4
5
7
9
10
11
13
14
15
16
17
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31