×
kozmosi, 28 qershor 2011
Fare pranë Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) në një distancë shumë të rrezikshme nga ai fluturoi një mbeturinë kozmike. Largësia midis Stacionit dhe fragmentit me origjinë të panjohur përbëri vetëm 250 metra.
Ministria e Mbrojtjes e Federatës Ruse pranoi faktin e humbjes përfundimisht të satelitit gjeodezik të destinacionit ushtarak “Geo-IK-2” («Гео-ИК-2»). Në muajin shkurt ai u nxorr në orbitë të gabuar.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
29
30