×
emigrantët, 2011
“Në çdo vend tjetër do të jetë më mirë se
Kriza në Evropë mund të jetë e mbarsur jo vetëm me pasoja ekonomike. Për shkak të destabilitetit të përgjithshëm dhe mosbesimit reciprok vendet mund të ndërmarrin hapin për rreptësimin e regjimit të emigracionit.
Në territorin e Rusisë jetojnë dhe punojnë rreth 9 milionë shtetas të huaj, kryesisht nga vendet e Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP ose CIS).
Për shqyrtim në Dumën Shtetërore (Dhoma e Ulët e parlamentit)
Emigrantët nga vendet myslimane kërkojnë ndryshimin e flamurit kombëtar të Zvicr
Danimarka, e cila konsiderohet si një nga vendet më demokratike të Bashkimit Evropian, miratoi ligjin që ka për qëllim deportimin e emigrantëve të cilët kanë kryer vepra penale.
Sonte (në 23 qershor, më 21:30 sipas orës së Moskës) në Bruksel do të hapet samiti 2-ditor i Këshillit të Bashkimit Evropian.
Në zonën e Shengenit do të rivendoset kontrolli i pasaportave në kufijtë e
Rusia është e interesuar për tërheqjen e burimeve të kualifikuara të punës nga jashtë. Për këtë deklaroi Kryeministri rus Vladimir Putin në takimin e zhvilluar me Drejtorin e Shërbimit Federal të Migracionit të Rusisë Konstantin Romodanovskij.
Autoritetet e Belgjikës urdhëruan të rreptësohet kontrolli doganor në aeroportet e Brukselit dhe Sharlerua me qëllim kontrollin mbi valën e emigrantëve nga Italia.
Për zgjidhjen e problemeve të krijuara prej rritjes së fluksit të emigrantëve
Vendet kryesore të Bashkimit Europian po rishikojnë qendrimin e vet ndaj emigrantëve. Në Konferenc
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31