×
Mbrojtja antiraket, Mars 2011
Rusia dhe një sërë vendesh të tjera abstenuan gjatë votimit në Këshillin e Sigurimit të OKB-së që u zhvillua në lidhje me realizimin e operacionit ushtarak në Libi.
Në Rusi këtë vit do të krijohet sistemi unik i mbrojtjes ajroro-kozmike, deklaroi Dimitri Medvediev, duke marrë fjalën në kolegjiumin e zgjeruar të Ministrisë së mbrojtjes të Federatës Ruse.
Grupi ruso-amerikan i punës për kontrollin mbi armatimet të komisionit presidencial shqyrtoi çështjen e fillimit të realizimit praktik të Traktatit mbi Armatimet Strategjike Ofevnsive (ASO). Në mbledhjen në Moskë u diskutuan çështjet e karakterit politiko-ushtarak.
Planet e SHBA-s për dislokimin në Poloni të elementeve të sistemit të Mbrojtjes
Planet e SHBA-s për dislokimin në Poloni të elementeve të sistemit të Mbrojtjes
Zhvillimi i sistemit amerikan të Mbrojtjes Antiraket (MAR) në Poloni bie ndesh me aktin bazë, të nëshkruar midis Rusisë dhe NATO-s në vitin 1997.
SHBA nuk e quajnë të mundur krijimin e “mburojës” së pë
Vendosja e armatimeve në hapësirën kozmike dhe sistemi i njëanshëm i Mbrojtjes antiraket nuk mund të injorohen kurrsesi në procesin e çarmatimit bërthamor.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2011
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2011
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31