×
Olimpiada-Paralimpiada, Mars 2013
Më 24 mars në Qendrën e vrapimit me patina në akull "Adler-Arena" përfundoi Kampionati Botëror i garave të sprintit me patina. Në to morrën pjesë 134 sportistë nga 23 vende.
Maskotat e Olimpiadës Dimërore në Soçi - Ariu i bardhë, Lepuri dhe
Përjashtimi i mundshëm i disiplinës së mundjes nga programi i Lojrave Olimpike është një hap i "pajustifikuar".
Në kuadër të projektit inovativ "Harta e disponueshmërisë" startoi një konkurs i pazakontë. Çdo person që dëshiron mund të përcaktojë dhe të përshkruajë në mënyrë të detajuar objektet në qytetet e Rusisë, të cilat janë përshtatur për njerëzit me aftësi të kufizuara (invalidët).
"Medaljet olimpike të Soçi 2014 i janë demonstruar tashmë Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC), publikut të gjerë ne do t’ua prezantojmë ato me shumë gjasa në muajin maj", - deklaroi Presidenti i Komitetit Organizativ "Soçi-2014", Dimitri Çernishenko.
Rreth 200 mijë persona shprehën dëshirën për të lënë emrin e tyre në historinë olimpike. Konkursi ishte i fortë: 8 persona për një vend.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2013
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2013
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31