×
Olimpiada-Paralimpiada, 2013

Komiteti Olimpik Kombëtar i Lituanisë mori vendimin për të hequr shenjën e balltikasve "Kryqin e Perunit", e cila ngjan shumë me formën e kryqit të thyer, svastikën, nga uniformat e anëtarëve të ekipit olimpik të Lituanisë.

Asnjë prej anëtarëve të lartë të qeverisë franceze, duke përfshirë edhe Presidentin François Hollande, nuk do të vijë për pjesëmarrje në Olimpiadën Dimërore në Soçi, tha Ministri i jashtëm francez Laurent Fabius.

Fshati Olimpik bregdetar i Soçit është vendi më i rehatshëm, më komod në historinë e Lojrave Dimërore. Për këtë deklarojnë me guxim e krenari të ligjshme organizatorët e tyre, kjo është konfirmuar edhe nga anëtarët e delegacioneve kombëtare. Fshati është vendosur vetëm disa minuta larg, po të llogaritet rruga e bërë në këmbë, nga Parku Olimpik.

Skiatori venezuelian Cesar Baena iu drejtua Presidentit rus Vladimir Putin me kërkesën për të bërë të mundur një përfaqësim më të gjerë të vendeve në disiplinën sportive që ai ushtron në Olimpiadën në Soçi, duke përfshirë edhe sportistët nga vendet ekzotike që nuk kualifikohen për pjesëmarrje në Lojrat Olimpike Dimërore në bazë të sistemit aktual të kualifikimit të FIS.

Kontributin e projektit "Soçi-2014" në mbrojtjen e mjedisit e vuri në dukje në fjalimin e tij në Konferencën Botërore të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar mbi Sportin dhe Mjedisin, të mbajtur në kryeqytetin e Lojrave Olimpike të vitit 2014, kreu i KON Thomas Bach.

Flamuri i Aleancës kundër Diskriminimit të Komunitetit LGBT (Lezbike, Gei, Biseksualë dhe Transgjinorë (apo Travestitë) me ngjyrat e ylberit po përpiqet t’i presë rrugën stafetës së zjarrit olimpik. Një tjetër tubim proteste organizuan aktivistët rusë të Lëvizjes Gay në itinerarin e pishtarit olimpik të Olimpiadës Dimërore të Soçit në Shën Petersburg. Nuk po rreshtin thirrjet për bojkotimin e të Lojrave Olimpike edhe jashtë vendit.

Në Sheshin e njohur njujorkez Times Square u bë prezantimi i Lojrave Olimpike Dimërore në Soçi, para fillimit të të cilave kanë mbetur vetëm 100 ditë.

Kanë mbetur pikërisht 100 ditë deri në momentin e fillimit të Lojrave Olimpike Dimërore në Soçi. Kjo datë do të shënohet me zhvillimin e Festivalit mbarërus të Sportit. Sportëdashësit në qytete të ndryshme të vendit do të vendosen në formën e unazave olimpike, kurse Banka Qendrore e Rusisë (Centrobank) do të lëshojë në qarkullim kartëmonedhën përkujtimore me vlerë 100 rubla.

Olimpiada Dimërore e vitit 2014 në Soçi ka marrë tani në dispozicion të vet edhe një objekt tjetër. Më 28 tetor u vu në shfrytëzim stacioni i ri hekurudhor "Adler", i cili është ndërtuar me përdorimin teknologjive më të fundit dhe në përputhje me kërkesat më të rrepta të sigurisë.

Zjarri olimpik për herë të parë në historinë botërore mbërriti në Polin e Veriut.

Në Komitetin Organizativ të Lojrave Olimpike në Soçi përgënjeshtruan njoftimet e mediave në lidhje me faktin se pishtari olimpik shpërtheu në duart e një pjesëmarrëseje të stafetës.

Ministria e Mbrojtjes e Brazilit ka ndërmend deri në mes të vitit 2014 të nënshkruajë një kontratë me Rusinë për blerjen e sistemeve të mbrojtjes kundërajrore për të mundësuar sigurinë në Lojrat Olimpike Verore në vitin 2016.

Stafeta e Pishtarit me zjarrin olimpik ka hyrë në një fazë të re. Nga Murmansku startoi një ekspeditë unikale - akullthyesja bërthamore ruse "50 vjet të Fitores" do ta dërgojë zjarrin olimpik në Polin e Veriut. Nga porti i Murmanskut akullthyesjen e përcolli korrespondenti i Radiokompanisë "Zëri i Rusisë" Gregori Milenin.

Kompleksi sportiv për garat e disiplinave alpine, me ski dhe ato të biatlonit, "Laura" është plotësisht i gatshëm për pranimin e Lojrave Olimpike Dimërore. Janë ndërtuar pistat e rrëshqitjes, infrastruktura përkatëse, janë zhvilluar tashmë testimet e tyre.

Zjarri olimpik pritet të mbërrijë sot në qarkun e Tverit.

Pjesëmarrës në stafetën e pishtarit të zjarrit olimpik "Soçi-2014" në rajonin e Krasnodarit të Rusisë do të bëhet edhe një delfin i stërvitur i Detit të Zi.

Pas fazës 3-ditore të stafetës së Moskës zjarri i Lojrave të XXII Olimpike Dimërore të vitit 2014 u zhvendos nga kryeqyteti i Federatës Ruse në periferi të Moskës.

Zjarri i Lojrave të 22-ta Olimpike Dimërore të vitit 2014 ditën e mërkurë vizitoi metronë e Moskës, duke udhëtuar në linjën e metrosë "Arbatsko-Pokrovskoje" nga stacioni "Sllavjanskij Bulvar" deri në "Park Pobedi".

Të martën në Moskë nisi dita e dytë e fazës së parë të stafetës së pishtarit të Lorjave Olimpike Dimërore 2014.

Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31