×
Interneti, Tetor 2013

Në rrjet u shfaq një faqe Interneti në mbështetje të ish-oficerit të shërbimeve amerikane të zbulimit, Edward Snowden. 

Në Moskë dolën përpara gjyqit pronarët e faqeve të Internetit, në të cilat mund të realizohej mundësimi i shërbimeve intime.

Korporata Google prezantoi shërbimin e quajtur Project Shield që ka për qëllim mbrojtjen e faqeve të Internetit nga sulmet kibernetike të motivuara politikisht.

Qeveria braziliane ka filluar zhvillimin e një poste elektronike të sigurtë, e cila do të mbrojë korrespondencën zyrtare nga shërbimet e inteligjencës amerikane.

Ministria iraniane e Informacionit njoftoi krijimin e një grupi për diskutimin e çështjes së zhbllokimit të website-ve Facebook dhe Twitter.

Autorët nuk arritën të bindin administratën e Presidentit të Rusisë mbi nevojshmërinë e detyrimit të motorëve të kërkimit të Internetit për të futur sistemin para-moderuese të çështjes së kërkimit (ang. SERPs).

Mediat iraniane njoftuan se anëtarëve të Trupave të Rojeve të Revolucionit Islamik iu ndalua të përdorin Facebook dhe rrjetet e tjera sociale për arsye sigurie.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
2
3
4
5
6
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31