×
Interneti, Maj 2013
Kryetari i Bordit të Drejtorëve të kompanisë Google, Eric Schmidt, ka refuzuar të heqë materialin ekstremist nga rezultatet e motorit të kërkimit.
Autoritetet e SHBA-së kanë mbyllur në bazën ushtarako-detare amerikane Guantanamo Internetin pa kabëll (wireless) dhe kufizuan aksesin në rrjetet sociale për shkak të kërcënimit të thyerjes.
Përdoruesit e Internetit janë tronditur nga video e publikuar në rrejt, në të cilën shfaqet nxjerrja e një plumbi me pinca nga balli i një ushtari rus, i cili gjatë kësaj kohe me gjaktohtësi qeshte në kamera.
Ish-Kryeministrja e dënuar e Ukrainës, Julia Timoshenko, ka filluar të mbajë rregullisht një ditar në Internet.
Shtetet e Bashkuara të vetme nuk mund të ballafaqohen dot me kërcënimet kibernetike. Moska dhe Uashingtoni janë duke finalizuar një marrëveshje mbi sigurinë në sferën e hapësirës kibernetike (cyberspace). Dokumenti në fjalë mund të nënshkruhet nga kryetarët e të dy vendeve që në muajin qershor, në Samitin e "Tetëshes së Madhe" në Irlandën e Veriut.
Video, e publikuar në Internet nga organizata siriane pro-qeveritare Syrian Truth, shkaktoi një valë të fuqishme indinjate.
Interneti, Siria, kanibalizëm
Shumë rajone të Sirisë u ndodhën krejtësisht të shkëputura nga lidhja me Internetin dhe linjat ndërkombëtare të komunikimit, njofton Drejtoria Qendrore e Republikës Arabe të Sirisë për telekomunikacionin.
Më 7 maj në Rusi kremtohet Dita e Radios. Pikërisht në këtë ditë të vitit 1895 fizikanti rus Aleksandër Popov zhvilloi seancën e parë të ndërlidhjes me radio, duke i dhënë start me këtë zhvillimit të vrullshëm e të shpejtë të teknologjive pa kabllo (wireless). Në vitet 1920 të shekullit XX u duk radiotransmetimi masiv, kurse 30 vjet më vonë në jetën e njerëzve hyri TV.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2013
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2013
1
2
3
4
5
7
9
10
11
12
13
15
16
18
19
20
22
23
24
25
26
28
29
30
31