×
Interneti, 2013

Udhëtimi virtual, i filmuar mbi caldera (hendekun në formë rrethore, kazani) Uzon në rezervatin Kronockij të Gadishullit të Kamçatka, është publikuar në faqen e Internetit të foto-projektit AirPano. Ajo u krijua me mbështetjen financiare të Shoqërisë Gjeografike Ruse.

Blogeri nga Arabia Saudite Raif Badawi, i akuzuar për fyerje të Islamit nëpërmjet kanaleve elektronike, është dënuar me vdekje.

Jeffrey Kantor konfirmon se motori i kërkimit Google i ka shkatërruar jetën atij me funksionin automatik të plotësimit (Autocomplete).

Kompanitë kryesore botërore të Internetit kanë dënuar vendosmërisht praktikën e përgjimit dhe survejimit prej shërbimeve sekrete të SHBA-së dhe disa vendeve të tjera të përdoruesve të rrjetit mbarëbotëror.

Ekspertët e kompanisë Trustwave, e cila merret me çështjet e sigurisë së informacionit, zbuluan kohët e fundit në Internet një arkiv me fjalëkalimet e llogarive të përdoruesve të rrjeteve më të mëdha sociale në botë dhe të shërbimeve të tjera të njohura.

Përdoruesit e Facebook përfituan mundësinë për të specifikuar si vendqëndrim të vetin Republikën e Kosovës.

Në Turkmenistan bllokuan aksesin në faqen e Internetit Letters.kremlin.ru, nëpërmjet të cilës është i mundur drejtimi me ankesa dhe sugjerime tek Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin. 

Revista "Forbes" njoftoi mbi një burim Interneti të quajtur "Tregu i vrasjeve" (ang. "Assassination Market"), përdoruesit e të cilit mbledhin të holla për vrasjen e politikanëve të shquar.

Një faqe e re Interneti e quajtur "Mafia Leaks" filloi të funksionojë të martën në Itali.

Ish-oficeri i zbulimit amerikan Edward Snowden, i cili mori azil të përkohshëm politik në Rusi, do të fillojë punë më 1 nëntor. Ai do të merret me mbështetjen e një prej burimeve më të mëdha të Internetit në Rusi.

Në rrjet u shfaq një faqe Interneti në mbështetje të ish-oficerit të shërbimeve amerikane të zbulimit, Edward Snowden. 

Në Moskë dolën përpara gjyqit pronarët e faqeve të Internetit, në të cilat mund të realizohej mundësimi i shërbimeve intime.

Korporata Google prezantoi shërbimin e quajtur Project Shield që ka për qëllim mbrojtjen e faqeve të Internetit nga sulmet kibernetike të motivuara politikisht.

Qeveria braziliane ka filluar zhvillimin e një poste elektronike të sigurtë, e cila do të mbrojë korrespondencën zyrtare nga shërbimet e inteligjencës amerikane.

Ministria iraniane e Informacionit njoftoi krijimin e një grupi për diskutimin e çështjes së zhbllokimit të website-ve Facebook dhe Twitter.

Autorët nuk arritën të bindin administratën e Presidentit të Rusisë mbi nevojshmërinë e detyrimit të motorëve të kërkimit të Internetit për të futur sistemin para-moderuese të çështjes së kërkimit (ang. SERPs).

Mediat iraniane njoftuan se anëtarëve të Trupave të Rojeve të Revolucionit Islamik iu ndalua të përdorin Facebook dhe rrjetet e tjera sociale për arsye sigurie.

Sot siguria në hapësirën e informacionit global është ndoshta garancia kryesore e sigurisë së gjithë komunitetit botëror. Ky është përfundimi në të cilin arritën pjesëmarrësit e konferencës së pestë ndërkombëtare "Besim dhe siguri në shoqërinë e informacionit" në Shangai. "Zëri i Rusisë" dëgjoi pikëpamjet e disa ekspertëve, të cilët morën pjesë në forumin e informacionit.

Pasi Edward Snowden i zbuloi botës se Agjencia e Sigurimit Kombëtar (National Security Agency - NSA) e SHBA-së kishte përgjuar njerëz në mbarë botën, shumë njerëz kanë reshtur së besuari në privatësinë në Internet. Rrjetet sociale u shndërruan në mjete të përshtatshme për qeveritë, për të mbledhur informacionin personal të përdoruesve.

Nina Davuluri, qytetarja amerikane me origjinë indiane, e cila ditën e dielë fitoi titullin "Miss America"​​, iu nënshtrua ofendimeve raciste në bloge. 

Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
3
4
5
6
7
10
11
12
13
14
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
31