×
Interneti, 2011
Në vigjilje të Vitit të Ri përfaqësuesit e Komisionit Evropian dhe politikan
Numri i abonentëve të microblogut personal të Presidentit të Rusisë Dimitri Medvediev (MedvedevRussia) në rrjetet shoqërore në Twitter këtë javë i tejkaloi 800 mijë personat. Versionin anglisht të microblogut (@MedvedevRussiaE) e lexojnë më shumë se 147 mijë përdorues.
Filloi nga puna Internet-dyqani i produkteve të licenzuara “Soçi-2014”. Ai u hap në
Faqet (sites) e shumë burimeve ruse të informacionit dhe projekteve në ditën e zgjedhjeve në Dumën Shtetërore iu nënshtruan DDoS - sulmeve dhe u bllokuan.
Eksitimi, trazirat e provokuara nga projekt-ligji i ri amerikan, që ndalon piraterinë në Internet (SOPA), nuk po qetësohen që prej disa javësh në SHBA.
“Rrjetet sociale: mrekulli apo e keqe e shekullit të XXI?” - kjo temë ndezi debate të forta në Forumin e gjashtë të mediave evropiane dhe aziatike, i cili u mbajt në kryeqytetin e Kazakistanit - Astana më 21-22 nëntor.
Kriza, e cila vihet re aktualisht në mediat bashkëkohore, kërkon gjeten e formateve të reja për ekzistencën e tyre.
Koleksionet e Muzeut të Arteve Figurative “Pushkin” të Moskës janë vënë në dispozicion të vizitorëve tashmë në Internet.
Myslimanët rusë do të kenë rrjetin e tyre social në Internet duke filluar që nga prilli i vitit 2012. Kjo do të jetë pjesë e rrjetit global islam Salam World.
Stokholmi nuk ka përmbushur rezolutën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së. Hostingu i burimit ekstremist “Kaukaz-Center” në Internet deri tani nuk është bllokuar, njoftoi Përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë në OKB.
Qendra e të dhënave do të vendoset në verilindje të Suedisë përtej Rrethit Polar. Sipërfaqja e territorit që do të zërë kjo Qendër është ekuivalente me 11 fusha futbolli.
Në Internet u duk një burim i ri informacioni multimediatik “Harta e gjallë e Rusisë”. I vendosur në portalin http://www.livemaprus.ru ai tregon mbi potencialin turistik të të gjitha rajoneve të vendit.
Në Moskë u dorëzua në gjykatë çështja e parë që ka të bëjë me krijimin e faqes (site) në Internet për shitjen e videofilmave pirate. Produktet pirate kriminelët i shisnin në site e krijuara nga ata.
Presidenti rus Dimitri Medvediev ka postuar në blogun e vet ( http://blog.kremlin.ru/post/191) një videomaterial, në të cilin flet për badminton.
Themeluesi i Facebook Mark Zuckerberg u njoh si personi më me ndikim në industrinë e mediave në Britaninë e Madhe.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31