×
zgjedhjet, Mars 2013
Konklava, e cila u hap më 12 mars në Vatikan, zgjodhi të mërkurë
Tymi që doli nga oxhaku i sobës së instaluar në Cappella Sistina, ku po
Tymi i parë nga oxhaku i sobës së instaluar në Cappella Sistina, ku m
Njëqind e pesëmbëdhjetë kardinalë do të mblidhen më 12 mars në Cappella Sistine të Vatikanit për të zgjedhur Papën e ri. Askush tani për tani nuk është në gjendje të parashikojë saktësisht se kur do të shpallë Konklava emrin e Pontifikut të 266-të të Selisë së Shenjtë. Shpresohet se kjo do të ndodhë para 24 marsit - të Dielës së Palmave katolike. Dhe me siguri para të Dielës së Pashkës - më 31 mars.
Data e fillimit të Konklavës, e cila do të zgjedhë Papën e ri, do të përcaktohet të premten pasdite me orën lokale, tha sot Zëdhënësi i Selisë së Shenjtë Federico Lombardi.
Pas mbërritjes dje në mbrëmje në Vatikan të kardinalit nga Vjetnami, tashm
"I nderuari Papa Benedikti XVI edhe pse nuk kryeson më Kishën Katolike Romake, nuk do të lihet kurrë në harresë", - konfirmojnë përfaqësuesit e Selisë së Shenjtë. Në Vatikan më 4 mars filloi Kongregata (Asambleja) e përgjithshme e kardinalëve - këto janë takimet përgatitore përpara mbajtjes së Konklavës së ardhshme. Tani në Romë janë mbledhur 142 nga 208 kardinalët e pritshëm.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2013
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2013
1
2
3
4
6
7
9
10
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31