×
energjetika

Rusia ka deklaruar gatishmërinë e saj për të investuar suplementarisht në ekonominë serbe mbi 5 miliardë euro. Sferat me interes të ndërsjelltë janë energjetika, industria dhe sfera sociale.

Sot në Indonezi u hap Ekspozita ndërkombëtare mbi energjetikën, prodhimin dhe shpërndarjen e energjisë elektrike - evenimenti më i madh industrial në rajonin e Azi-Paqësorit.

Rusia do të vazhdojë të diskutojë me Komisionin Evropian problemet e "Paketës së Tretë të Energjisë" në kuadër të Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT), pasi ajo, sipas mendimit të Rusisë, po çon drejt shkeljes nga ana e BE-së të obligimeve të veta ndaj Organizatës, deklaroi Drejtori i Departamentit të negociatave tregtare të Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Maksim Medvedkov.

Presidentin rus Vladimir Putin, në një takim kushtuar zhvillimit të rajonit, bëri thirrje për ta shndërruar Sahalinin në një qendër energjetike të klasit botëror. Kryetari i shtetit beson se rritja e prodhimit të hidrokarbureve duhet të shoqërohet me vënien në shfrytëzim të ndërmarrjeve dhe uzinave të reja moderne të naftës e të gazit dhe aktivizimin e industrisë kimike.

Kompania energjetike ruse "Gazprom" ka si qëllim rritjen e aktiveve të saj në tregun global të gazit natyror të lëngëzuar deri në 15%, njoftoi Kreu i kompanisë Aleksei Miller.
Një sërë kontratash të reja ruse të nënshkruara me konsumatorë

Këshilli Botëror i Naftës - ngjarja më e rëndësishme në industrinë e naftës - do të mbahet në Moskë në qershor të vitit të ardhshëm. Rusia do të jetë organizatorja e Këshillit për herë të dytë në historinë e tij 80-vjeçare.

Në Forumin e 17-të Ekonomik Ndërkombëtar, që u mbaj në Shën Petersburg, Presidenti rus Vladimir Putin përcaktoi drejtimet e reja të zhvillimit ekonomik të vendit.
Aktivitete të tilla të rëndësishme si Forumi Ekonomik Ndërkombëtar i Shën Petersburgut (FENP, russ. ПМЭФ) ushtrojnë një ndikim vendimtar në zhvillimin e ekonomisë botërore dhe proceset globale politike. Me këtë mendim pajtohen plotësisht ekspertët - mysafirë të Forumit të XVII Ekonomik Ndërkombëtar të Petersburgut.
Suksesi i dialogut energjetik midis Rusisë dhe BE-së varet në mënyrë të
Politika energjetike e BE-së është një nga temat kryesore të samitit të Bashkimit Evropian, i cili po mbahet aktualisht në Bruksel. Diskutimet janë duke u zhvilluar, ndër të tjera, edhe rreth perspektivave të gazit shist argjilor në Evropë. Përkundër faktit se me këtë lloj karburanti janë të lidhura shpresa të mëdha, ende nuk ka asnjë vendim konkret.
Britania, Kina, India dhe disa vende të tjera u frymëzuan nga ideja e zhvillimit të energjetikës rreshpe (shist). Ekspertët dyshojnë në mundësinë reale të përsëritjes së suksesit amerikan.
Shtetet e Bashkuara të Amerikës po bëjnë presion mbi Athinën p
Në parashikimin për zhvillimin e energjetikës globale, të përgatitur nga kompania britanike e naftës British Petrolium (BP), theksohet në mënyrë të veçantë se Turkmenistani gjatë viteve të ardhshme do të luajë një rol në rritje në tregun ndërkombëtar të energjisë. Duke komentuar parashikimet britanike Ashgabad-i deklaroi pa modesti false: vëllimi i burimeve të vendit është i mjaftueshëm për të plotësuar nevojat e Kinës, Rusisë, Iranit dhe Evropës të marrë së bashku.
Qeveria e re e Japonisë synon të rishikojë politikën e kabinetit të mëparshëm lidhur me refuzimin e plotë të energjetikës bërthamore deri në vitin 2030.
Marrëdhëniet mes Rusisë dhe Indisë kanë një natyrë partneriteti të privilegjuar të veçantë, tha Presidenti rus Vladimir Putin gjatë vizitës së vet zyrtare në Nju Delhi. Ky vit mund të cilësohet si i veçantë në marrëdhëniet mes dy vendeve: palët kanë kremtuar 65-vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike. Dhe samiti i tanishëm u bë edhe një etapë tjetër e rëndësishme e partneritetit reciprokisht të leverdisshëm, të dobishëm.
Bashkëpunimi në sferën e energjetikës dhe çështja e vizave do të jenë përsëri në qendër të vemendjes së takimit të Presidentit të Rusisë Vladimir Putin dhe udhëheqësve të BE-së. Samiti i këtij viti në Bruksel është jubilar - i 30-ti. Takime të tilla mbahen dy herë në vit: në verë në Rusi, në fund të dhjetorit në Bruksel.
Sekretarja amerikane e Shtetit Hillary Clinton mbërriti në Pragë për të diskutuar me Kryeministrin e Çekisë Petr Nečas çështjen e sigurisë energjetike të vendit.
Tubacioni i gazit "South Stream" ("Rryma Jugore"), nëpërmjet të cilit gazi rus nga fundi
Pas “Lukoil” (russ. «Лукойл»), që është përfshirë prej kohësh në përvetësimin e vendburimit të lëndës hidrokarbure në Qurna Perëndimore-2 në Irak, në këtë vend po vjen edhe një kompani tjetër ruse“Bashneft” (russ. «Башнефть»). Në Bagdad u nënshkrua kontrata për eksplorimin me pjesëmarrjen e saj të vendburimeve të hidrokarbureve dhe nxjerrjen e naftës në krahinat e Al-Naxhaf dhe Al-Muthanna.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31